...tiada bezanya dengan hari-hari biasa. Berikut antara lauk pauk yang kusediakan untuk hidangan keluarga (kadangkala hanya kami suami-isteri yang menghadapinya kerana anak-anak berbuka di luar). Hanya di hujung minggu, adik-adik akan datang berkumpul di rumahku dan meriahnya sangat terasa...
Telur mata + bawang + kicap. Lebihan ayam sambal.
Ikan kembung masak sambal. Kubis masak air.
Kangkung tumis air. Sambal sotong.
Lebihan-lebihan lauk sebelumnya.
Kubis masak air. Telur masin. Telur dadar.
Sardin. Ayam sambal.
Sesekali buat sambal kelapa makan dengan ulam timun.
Ada terung masak lemak dengan ikan masin. Telur sambal.
Sambal tumis udang dan lebihan ayam/ikan goreng.
Lauk sepanjang zaman - telur mata +bawang + cili + kicap.
Pak choy celur bersama tumisan bawang putih + cili + sos tiram
Masak lemak ikan jenahak dengan tomato
Mangga harumanis pemberian adik bongsuku
Masak lemak ikan masin dengan terung lagi. Ikan sambal lagi.
Telur dadar.
Telur mata dengan kicap bawang tu memang win la kak..serius..itulah pancing mood nak berbuka atau bersahur..kalau berbuka ni biasanya kurang nak makan lebih nak minum je..kalau sahur pulak..biasalah bangun tidurkan..kadang lain macam nak jamah makanan..harumanis oooo harumanis..
BalasPadamSesedap semuanya.
BalasPadamTelor mata dengan kicap memang selalu laku keras, dekat rumah Mrs. A pun sama.
BalasPadamBanyak jenis! Semua nampak sedap.
BalasPadamkalau ditanyakan sahur saya, almost 100% di builan ramadhan kali ini sahur kami berdua hanya biskut 4 segi dengan teh. Senang nak hidang dan senang nak basuh. Tak payah fikir nak perangat atau memasak.
BalasPadamNak prepare pun 10 minit sahaja.
lauk kampung simple macam ni la saya suka. Semuanya jadi sedap bila emak yang masak. Rindu masakan arwah mak.. :(
BalasPadam