Kawan-kawan kakcik

Rabu, 23 November 2016

Rabu Tanpa Kata - sembang dua beradik...


...bila cucu-cucuku dewasa nanti, entah berapalah harga sebotol minyak masak!


15 ulasan:

  1. btul tu kakcik... skrg dh mencabar di masa akan dtg nnti mcmne lah

    tp yg dana pelik, sana sini kene potong subsidi tp nape brim tiap tahun makin banyak... tak pyh bg pun takpe kot... sblm2 ni ok je

    BalasPadam
  2. Sekarang ni kita yang bela kerajaan. Apa lagi, naik minyaklah kan.

    BalasPadam
  3. tak tahulah sekarang kakchik.bawa rm100 apa je yang dapat.

    BalasPadam
  4. muka dua beradik tu sama irasnya...comel ajer!

    Kalau harga minyak semakin naik dari hari ke hari, agaknya minyak masak sudah menjadi item yg sangat berharga! Takut nak guna sewenang-wenangnya. Dan mungkin akan ada juga org mencari alternatif lain, iaitu minyak murah.

    BalasPadam
  5. hmmm ... kesian anak2 kita di masa akan datang nanti

    BalasPadam
  6. comel jer adik abang bersembang...

    BalasPadam
  7. Tulah kan KC.... cecah seratus ringgit sebotol kot KC

    BalasPadam
  8. Ermmmm...senyum kelat pinang muda la kak.... :)
    Kesian generasi akan datang..

    BalasPadam
  9. Adalah tu rezeki mereka nanti.
    Semua tu Allah yang tentukan.

    BalasPadam
  10. eiiii comelnya budak2 tu...rasa nak gigit...


    sekarang ni kalau bawak rm50 gi pasar pun cuma dapat satu dua barang je mak...sedihhhhh...

    BalasPadam
  11. Zaman sekarang ni Kakcik kalau bersembang adik beradik pun guna WA aje. Tak main dah cakap face to face ^_^

    Tak lama lagi boleh ajak bergustilah dua beradik ni ya, macam anak-anak saya!

    Minyak masak sekarang memang mahallah. Kena pakai sebotol ni untuk setahun rasanya. Barulah tak terasa mahal!

    BalasPadam
  12. Comelnya cucu2 kakcik...
    Saya belum lagi beli minyak sawit harga baru ni...awal bulan aritu pi beli barang dapur minyak masak tak ada lansung ditempat saya. Tak larat nak mencari beli juga minyak matahari. Tak ada pilihan. Waktu tu itu saja yang ada selain minyak jagung.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com