Kawan-kawan kakcik

Selasa, 30 September 2014

Aku sudah tiada cerita...

...kalaupun ada hanyalah cerita luka
mungkin ramai yang suka membaca
tapi untuk apa dibuka pekung di dada
kelak yang luka bertambah dalam lukanya

yang kononnya pakar belum tentu boleh dipercaya
ilmu mereka pun ada batasannya
kembali kuserahkan hati ini pada Yang Berkuasa
agar luka ini tetap ada ubatnya. ..

15 ulasan:

  1. have a nice day...senyum, tak perlu kata apa apa :-)

    BalasPadam
  2. Mengubati luka sendiri yer kakcik...

    BalasPadam
  3. Allah sebaik-baik penolong
    moga ada sinar keceriaan buat kakcik hari ni

    BalasPadam
  4. Kakak rasa itulah sebaiknya kakcik kerana semakin dibuka semakin pedih terasa baik serah pada DIA saja...

    BalasPadam
  5. setuju mbak,,lebih baik kita serahkan hati kepada pemiliknya karena pasti alloh sedang merencanakan sesuatu yang lebih indah di balik semua ini :)

    BalasPadam
  6. ye betull..bukan boleh sebarang2 cerita..nanti ada yang ambik kesempatan nak menganiaya kita

    BalasPadam
  7. betul kakchik,
    Ada cerita kita boleh kongsi segala
    Ada cerita biar kubur sja penamatnya....

    BalasPadam
  8. tak yah cerita berat kakcik...cerita pi pasar, cerita ikan udang sotong, cerita kat dapur.....toksah cerita basuh baju....tak best, remeh...basuh, sidai, kutip, lipat, iron..haishhhh :))...bila nak mai penang?

    BalasPadam
  9. Proses menyesuaikan diri agak memakan masa. Maklumlah kakcik dah kerja lebih 30thn....

    BalasPadam
  10. Selagi boleh hanya cerita yang menarik je nak share kat sini tapi baru semalam terlepas entry yang tak best.. huhuhu..

    BalasPadam
  11. yang sedih dan.luka tu biarlah ia berlalu pergi...kita serahkan kepada Allah jalan keluarnya..insyaallah
    kita bungkus kemas kemas...serahkan padaNya....

    BalasPadam
  12. Semua orang ada cerita. Cuma perlu dipertimbangkan sama ada cerita itu sesuai dikongsi atau tidak....

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com