Kawan-kawan kakcik

Rabu, 23 April 2014

Apa tujuan kita mendekati mereka yang popular?

adakah untuk...

- tumpang popular

- mencari rahsia untuk sama-sama menjadi popular

- supaya bila nama mereka disebut, kita boleh mengaku bahawa mereka adalah kawan kita

- atau ada sebab-sebab lain?

cer cerita...

tapi... adakah kita pasti bahawa 'kawan kita yang popular' itu benar-benar kenal dengan kita?   ;-)

25 ulasan:

  1. Ahahahaaaa...kesian kan kakcik, biasanya kita je kenal dia tapi dia tak kenal kita pun...

    BalasPadam
  2. Mintak maap lahye..nekcik ni mmg tak reti bkawan dgn orang yang fofular..takat ustaz tu boleh lah..

    BalasPadam
  3. sekurang kurang dapat jugak tempiasnya!!

    BalasPadam
  4. apa sebab ek.. sebab blum ada rapat ngan yg popular

    BalasPadam
  5. tiqa tak kisah sama ada kawan tiqa popular atau tidak.
    tiqa suka berkawan dengan semua orang..
    kalau boleh, tiqa nak jadi kawan yang benar-benar boleh dianggap kawan kepada semua kawan2 tiqa... hehe..

    sayang mak! :)

    BalasPadam
  6. kalau kita ikhlas nak belajar dari mereka yg berjaya tak perlu mengharap mereka kenal kita.

    BalasPadam
  7. berkawan dengan org popular..
    erm.. macam hana je org popular tu. so meh2 kawan ngan hana. hahaha

    xda apa2 pun bila kawan ngan org popular. cuma jadi perhatian jelah kot

    BalasPadam
  8. kita tak popular sebab tu kureng sket kawan kan

    BalasPadam
  9. bg kita kwn je n ssapa ..bkn nk popular..kkdg org popular tu pun x nk popular kot..kihh kihh

    BalasPadam
  10. saya takde kawan popular, yang marhean biasa2 jer, segan ngan orang popular sebab kita selalu meletakkan expectation yg tinggi pd mereka ini, namun ramai yg popular tu xde ape yg best pun pd mereka....

    BalasPadam
  11. mak adalah popular. saya bangga sebab mak kenal saya. :)

    BalasPadam
  12. saya pun bangga kakcik selalu balas salam saya di IG :)

    BalasPadam
  13. Berkawan biar beribu-ribu, tak kira popular atau tidak.

    BalasPadam
  14. Ntah, saya tak minat pun nak dekat dengan mereka yang popular (artis).

    BalasPadam
  15. susah nak jawab ni kakcik... sebab byk sgt kenal dgn blogger popular antaranya kakcik juga hehehe

    BalasPadam
  16. er ape ye...

    tak pernah pulak terfikir nak mendekati mereka.

    BalasPadam
  17. Saya selalu bersyukur kerana dijauhkan Allah dari menjadi orang popular. Susah kan kalau jadi popular, sebahagian dari kebebasan bergerak hilang. Apa guna sebuah kehidupan tanpa kebebasan???

    BalasPadam
  18. tak pernah pulak fikir nak kawan dgn org popular. hihi
    biarlah biasa-biasa aja kan :)

    BalasPadam
  19. saya tak de kawan dengan orang popular..semuanya sama je macam saya..heheh

    BalasPadam
  20. tak pernah terfikir nak sengaja berkawan dengan popular atau nak tumpang popular. pada ella, niat berkawan haruslah ikhlas

    BalasPadam
  21. Assalammualaikum..

    popular? dari segi mana popularnye..hehehe
    kekadang dalam 'kampong sendiri' jekk
    org 'kampong' lain tak kenal ponn..heheeh

    BalasPadam
  22. saya kenal dia tapi dia tak kenal saya.. hehehe..
    kalau orang kenal saya itu satu bonus dan saya tak rasa rugi kalau tak berkawan dengan mereka yang popular sebab semuanya bersandarkan pada niat..

    BalasPadam
  23. takut kot nak kawan ngan org popular sebab belum tentu dia layan kita pun...hehehe

    BalasPadam
  24. kita sedar sapa kita..

    enggan sama enggan

    BalasPadam
  25. Bila dah popular, memang ramai yang nak menumpang glamor. Adat manusialah tu, kak.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.