Kawan-kawan kakcik

Rabu, 26 Februari 2014

Dik, hukum Tuhan tu untuk semua, ya...

Tak kisahlah anda artis ke ustaz ke...

Jangan bangga sangat mengeluarkan kata-kata tanpa berfikir akan akibatnya.

Mudah2an hidayah itu segera datang buat kita semua.

27 ulasan:

  1. Moga d beri hidayah. Doa utk mereka agar berubah. Lihat komen org yg negatif buat mereka lg jauh hati.

    BalasPadam
  2. Betul sesunguhnya kalau musibah Allah nak turunkan bukan pada yg seorg itu saja...

    BalasPadam
  3. emmm kekadang org tegur kerana org sayang..

    BalasPadam
  4. hmmm ni mentaliti 'suke ati aku la, mati nnti kubor lain2'
    mati nnti Allah takdirkan seliang lahad dgn yg menegor nk kate ape lg?
    emo le pulok hihi

    BalasPadam
  5. Ya Cik Public Figure, betul kata kakcik tu. Allah tunjukkan kemurkaan tu kadang kala bukan pada ko sorang aje, tapi pada orang lain. Pada orang yang ko sayang atau yang terdekat dengan ko. Jangan nak berlagak la cakap macam tu.

    BalasPadam
  6. public figure pun makhluk ciptaan Allah jugak..benci ngan orang yang suka kuarkan statement cam gini...tak fikir habis2san la ni..apepun moga Allah kan memberikan hidayah buat dirinya

    BalasPadam
  7. Macam2 sekarang ni kalau dah tahu public figure pandai2 lah jaga diri dan bagi yg ingin menegur pun tegurlah cara berhemah.

    BalasPadam
  8. kalau dah pakai mengganggu mata orang yang tengok pun public figure ni kena pikir jugak..

    BalasPadam
  9. patutnya sbg public figure dia beruntung ramai boleh lihat dan tegur. moga terbukalah hatinya utk menerima teguran di masa akan datang. amin.

    BalasPadam
  10. siapalah public figure yg x berapa nk empuk nih... smg Allah berikan hidayah buat beliau...

    BalasPadam
  11. Silap ambik iktibar ni kakcik...
    patutnya dalam hal mencari redho Allah ambik iktibar orang yang lagi baik.. ni tengok orang lagi teruk...
    bila bab dugaan pi ambik iktibar orang yang lagi baik pulak.. tu yang jadi kurang bersyukur...

    Semoga kita semua di beri hidayah dan di dalam redho Allah..

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum,
    kalaulah dia berilmu dan ada tujuan hidup, dia patut jadikan "nilai' public figure tu bawa orang ke arah yg lebih baik. kan comeyyyyy gitu ;)

    BalasPadam
  13. Siksaan Allah itu amat pedih...bg mereka yg mengingkari segala larangan nya...cubalah ada rasa takut dihati kan...

    BalasPadam
  14. orang tegur untuk kebaikan, kalau tak suka/tak kisah sekalipun, janganlah cakap macam tu.. bukan semua boleh terima apa yang dikatakan itu..

    BalasPadam
  15. Jgn melenting kalau diberi teguran..lagi pun tak salah kalau ditegur utk kebaikan..

    BalasPadam
  16. Kemungkaran kalau tak ditegur, maka kesannya, yg tak buat mungkar pun terkena balasan.

    Tak caya?
    Tengok musim panas kering sekarang ni..

    Jadinya,
    Yg mulut celupar macam artis tu..
    Yg pegang konsep " kubur asing asing"
    Ketahuilah bahawa..
    Apa yg anda buat..
    Org lain pun terkena tempias

    BalasPadam
  17. betul tu, slm singgah ptg smbl dtg membaca !

    BalasPadam
  18. boleh dikatakan semua artis macam ni...:p

    BalasPadam
  19. Ramai yg percaya "kubur masing2", maka dia boleh buat apa dia suka. Masalahnya ialah bila orang yang berkata sedemikian mati, jenazahnya perlu dikebumikan dengan ketertiban agama, mayatnya perlu dihormati, tak boleh dikebumikan mengikut pemikiran masing2...Kalau ikut hukum "kubur masing2" mungkin orang-orang ini boleh dicampak dalam laut saja, tapi kita tak boleh melakukan seperti yang mereka pikir ketika mereka hidup....

    BalasPadam
  20. Mari kita sama-sama doakan untuk dia muga diturunkan hidayah oleh Allah...

    BalasPadam
  21. bila xfikir hak org lain atas diri kita...

    BalasPadam
  22. jawapan klise retis2 kt malaysia kakcik oi.... i public figure... oh plz so propa

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.