Kawan-kawan kakcik

Khamis, 7 Mac 2013

Ada berita/cerita apa hari ini?...

(Gambar lama sebagai hiasan semata-mata)
Banyak sangat berita yang menyesakkan dada saban hari. Tigapuluh
tahun lalu berita-berita 'mengerikan' yang tersiar di akhbar tempatan,
selalunya adalah berlaku di luar negara sahaja...

'Air yang tenang jangan disangka tiada buaya'

24 ulasan:

  1. mari kita byk2 berdoa semoga semuanya kembali aman dan sentosa

    BalasPadam
  2. takut nak baca berita skrg ni...mcm2 benda terjadi...
    moga negara kita kembali aman...:)

    BalasPadam
  3. 30 tahun lalu saya masih di tingkatan satu

    BalasPadam
  4. Kakcik,
    As salaam,
    Kenapa air sungai semua sungai kat malaysia ni *kelebuq saja...Bak warna teh tarik.
    Teringat masa kecil dulu dok *berkubang dalam parit.Mak bawa ranting,baru tau sakit.

    BalasPadam
  5. Lately jarang baca paper kak. Cuma dgr berita kat TV & radio jer.

    BalasPadam
  6. sesak sgt kan... air sungai kat Mulu tuh takde buaya kan Mak?

    BalasPadam
  7. Kakcik, sungai mana tu? Tadi baru je ade berita psl lelaki yg hilang kat Sarawak. Mungkin angkara buaya gak lah...

    =(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sg. Mulu, Sarawak. Memang kat Sarawak ada banyak buaya, kan? :(

      Padam
  8. kakcik nmpk mcm muka wife tengko mahkota pahang...serius...=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Weh... tak tahan daulat kakcik nanti! ;-)

      Padam
  9. saya duduk dalam library ...banyak jenis surat khabar ada tapi satu pun tak baca..huhu

    BalasPadam
  10. saetiap hari disajikan dgn berita pelik dan jelik...

    BalasPadam
  11. Tau xpe kakcik..tkut tgk berita skrg ni,lkkdg mcm xbbaloi beli paper..hahahha

    BalasPadam
  12. Skg ni nak tau berita psl Sulu saja. Topik hangat tu.
    Laut pun dah ada buaya tau, air masin punya lg ganas.

    BalasPadam
  13. dah lama tak baca suratkhabar.. rasa macam ketinggalan dengan isu-isu semasa..

    susah nak jumpa sungai yang betul2 tenang di tengah hutan batu ni..

    BalasPadam
  14. jarang baca paper.. dengar berita tb je..=)

    BalasPadam
  15. hi mak...

    panas2 skang ni bestnye dapat mandi sungai ek...

    BalasPadam
  16. acik dah lama tak baca s/khabar..berita terkini cuma dari blog kawan2 je

    BalasPadam
  17. Rajin kakcik baca paper ye. Sejak office kakak tak langgan dah tak pernah baca. Kalau nak nak on9 aje.

    BalasPadam
  18. kecik2 dulu kalau baca paper terus ke intisari rancangan... nak nengok kartun start pukul berapa.

    BalasPadam
  19. tu la kan.. sama2 lah kita berdoa utk negara tercinta :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.