Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 28 September 2012

Encik Hong Leong, kita tak pernah ada hubungan kan?...

... seingat saya, saya tak pernah sama sekali menjalin hubungan sama ada secara zahir jauh sekali secara batin dengan Encik.  Jadi, cukup-cukuplah Encik menghubungi saya dengan emel yang tak sudah-sudah, siap beramaran bagai itu ...

Saat emosi saya tidak stabil, hendak memadam emel pun akan
 membuatkan 'darah saya naik ke kepala'!

Saya tak pasti sama ada emel ini benar-benar datangnya
dari pihak Encik Hong Leong!

32 ulasan:

  1. HAHAHHAAAA...
    menipu tak kena gaya!!

    BalasPadam
  2. hati-hati kak.
    biase la org nk main pishing tu.
    nie penipuan cara lama.
    bagi kami pelajar IT ni, sudah biasa dengan perkara macam nie..

    BalasPadam
  3. Kakcik, ini spam dari Somalia, saya pun selalu dapat dan kami sudah berusaha menjejak puncanya dan mendapati ianya adalah dari golongan penipu internet negro dari somalia.

    BalasPadam
  4. kalau kita tak ada kena mengena bt tau jer...kan kak??

    BalasPadam
  5. Setahu qema mana2 bank termasuk hong leong tak pernah email atau call, biasa pihak bank hantar surat rasmi kat pelanggan diaorang..

    hati2 sekarang banyak penipuan, kakcik.

    BalasPadam
  6. kihkihkih....ingat apa lah kakcik ni....hehehhe....

    BalasPadam
  7. tulah kena hati2 skrg nie kak
    macam2 kan ..
    kadang2 tuu entah ape2 ..
    sejak bile kita ada hubungan pun kita x tahu
    sbb memang x tahu kan

    BalasPadam
  8. Macam2 taktik nak menipu skang ni. Saya pon pernah dpt gak. Pada hal tak pernah bukak account ngan dorang pon.

    BalasPadam
  9. Kakcik, tu bukan datangnya dari Hong Leong n Hong Leong tak pernah email sebegitu...Delete jea.

    BalasPadam
  10. alahai kak cik..kita alamai masalah yg serupa..hari2 encek HLB nie htr emel...mcm tu la siap bg amaran lagi suh update account...seingat saya la.....selama 30 thn hidup x pernah pun buka account ngan HLB..

    BalasPadam
  11. eh samalah kita... saya pun dapaat.. padahal akaun bank hong leong pun saya xda...

    BalasPadam
  12. saya pn sama tp dah perasan sbb emel tu masuk kat spam..tak payah layan..kadang2 ada gak emel yg betul masuk spam..pandai2 lah pilih...b careful kak

    BalasPadam
  13. nk tipu tp tersalah org hehehe ape la encik ni:)

    BalasPadam
  14. bos saya pernah fwd pasal emel update ni dr HLB. saya kena explain kat dia ni scam sebab tgk add dia lain. kalau nak login kena pastikan type https:// bukan http:// S for security. sya pun hari2 dpt. bukan hong leong je, maybank la cimb la.. semua akaun yg saya takde. itu blm masuk nak bagi dana. beriala nak berkenalan bagai. saya rasa ini mesti keje mat hidung kembang kepala botak kulit hitam

    BalasPadam
  15. Jangan percaya dengan sebarng email 'kononnya' dari BANK, Myra smpai tak larat nak tepis, kalau kita terjebak naya..

    BalasPadam
  16. Banyak yg menyamar pun juga kakcik. Macam-macam mereka boleh buat sampai bank negara pun ada...

    BalasPadam
  17. tak leh caya sangat bende2 cam ni kakcik takut nanti kita lak yg kena..

    BalasPadam
  18. mcm2 sekarang ni kakcik....Jgn terpedaya dan tertipu kak....

    BalasPadam
  19. Kena hati2 kakcik,macam2 cara diorg nak menipu.

    BalasPadam
  20. Teruknyer,
    Kita semua Kena hati2 tau..
    Kak cik pun :)

    BalasPadam
  21. tuh taktik tah apa2 tah.. cuba test jew tuh.. mana tau jika mmg kita penguna hong leong or maybank or cimb.. diorg nakkan no akaun dan password kita jew tuh.. nak kaya cepat la tuh..

    BalasPadam
  22. Macam2 taktik orang nak menipu kan Kakcik, banyak email macam ni sekarang kan..

    BalasPadam
  23. Abaikan saja. Ramai dah terima camtuh. Mengarut saja...

    BalasPadam
  24. bahaya betul... benda2 ni la yang selalu memerangkap orang2 yang mudah PANIK.. tu yang terkena tu

    BalasPadam
  25. Sallam kakcik,

    Benda2 macam ini ada juga dihantar ke Hp,
    hati2, dia nak duit kita tu...

    BalasPadam
  26. nyampah tul dgn email menipu scam macam ni, byk lak tu, dr semua bank pun ada tapi kakcik jgn tak tahu, officemate saya ada sorang dah kantoi, dia ingat betul sebab email yg sama masuk byk kali, lesap lah brp ribu entah...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.