Kawan-kawan kakcik

Khamis, 20 September 2012

Adakah buah pinggang anda berisiko?...

Klik gambar untuk paparan yang lebih jelas...



PINGGAN pun ada buah!

15 ulasan:

  1. Salam sejahtera
    Moga jadi ingatan.
    Dah lama tak jumpa doktor!

    BalasPadam
  2. wah mmg byk info kat sini...mmg betul kita perlu buat check up untuk kesihatan kita..tq kakcik

    BalasPadam
  3. Saya takut saya ada masalah buah pinggang, before this penah check tapi takdpat dikesan.

    BalasPadam
  4. Huda..apa yg tak dapat dikesan, kalau ada masalah jgn dibiarkan pulak..beritahu doktor yg merawat apa sebenarnya masalah anda..ujian yg lebih terperinci boleh dilakukan di hospital yg mempunyai diagnostic lab yg lebih canggih.

    thanks kakcik..info yg bagus.

    BalasPadam
  5. bagus info ni kakcik sebab KA mmg ada diabetes. So memang kena kawal betul2 takut effect ke buah pinggang

    BalasPadam
  6. memang kita selalu ambil ringan pasal buah pinggan kita(kaklong jerlah kot)huhuh!

    BalasPadam
  7. Ubat pun boleh mengakibatkan buah pinggang gagal berfungsi....menakutkan.

    BalasPadam
  8. Walau apa pun kita kena berusaha, kepada sesiapa ingin merawat buah pinggan, sebelum melarat gunakanlah BIODISC (rawatan tanpa ubat terapi 100% air) paling selamat untuk kesihatan anda sekeluarga. Cubalah

    Keterangan lanjut layari:

    http://rawatanbiodish.blogspot.com/

    Segala penyakit datang dari ALLAH dan kepadanya kita berdoa

    BalasPadam
  9. fuh nielah yg penting kena jaga
    kena minum air banyak kak ..

    BalasPadam
  10. saya punya last check okay lagi mak!

    BalasPadam
  11. Dah tu, KETO Acid Therapy tu kat mana nak cari?

    BalasPadam
  12. sebenarnya ramai orang cuma tau buah pinggang diorang bermasalah bila buah pinggang dah tak berfungsi sebab sakit buah pinggang ni simptomnya agak sukar dikesan..

    teringat kawan husband (sebaya dgn dia).. tau2 koma masuk icu sebab buah pinggang dua dua belah tak boleh pakai dah..

    BalasPadam
  13. mmg kena wat check up ni. thanks for info kak.

    BalasPadam
  14. Kakchik..sejak abah Alin kena heart attack..Alin lebih berhati2 dlm pemakanan. memang keturunan abah takde skt jantung tp faktor pemakanan yg mengakibatkan sakit.

    Thanks atas info yg sgt berguna

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com