Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 27 Julai 2012

Rugi juga kalau tak digunakan...

Kena berbelanja sehingga RM200 pulak! Huh!


Kali ini Tesco bagi kupon untuk barang-barang yang memang kakcik
gunakan.  Selalunya mesti ada kupon untuk barang yang kakcik tak
pernah beli pun.  Membazir je.  Strategi perniagaanlah tu!


24 ulasan:

  1. tu sebab saya suka shopping kat tesco..dpt voucher nilai cash..dpt kupon...hehehehe...Tapi tesco mmg pandai meniaga kan kakcik..

    BalasPadam
  2. Makchaq jarang ke tesco, jauh dari rumah,
    yg dekat carefour tapi kalau offer kadang2 barang tak de pulak..

    tapi selalunya pi kedai runcit belakang rumah saja.. dekat boleh jalan kaki..

    BalasPadam
  3. kalau bukan nama Juariah tak boleh guna kupon tu eh Kak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dr Izat...

      boleh juga tapi kenalah gunakan clubcard Juariah tu sekali. :)

      Padam
  4. Assalamualaikum Kak Cik

    besok cadangnya nak ke sana


    Insyaallah, iftar ikut sunnah

    BalasPadam
  5. eeee..eeee...
    kak cik dah dapat voucher eh...
    best nye...
    dyh selalu guna tesco nye diskaun nih..
    kurang lima posen pun dayah dah happy..
    rasa macam best sangat belu belah ada diskaun nih..
    (Padahal selau ada kos tersembunyi..hehe)

    BalasPadam
  6. Selalu jugak shopping brg dapur di tesco nie.

    BalasPadam
  7. aduhaiii .. Ella mmg sopink kat Tesco kak tapi susah RM200 tu nak jejak, kak.

    BalasPadam
  8. tesco paling dekat cuma kat ampang..tengok parking selalu penuh...memang org ramai suka shopping kat tesco salah satu sebab mungkin pasal voucher ni lah kan...:)

    BalasPadam
  9. macamana nak dapat ni kakcik?

    BalasPadam
  10. ALin ada dpt..tapi taklah sebanyak kakcik..hehehe

    BalasPadam
  11. untung la gitu..sini, jauh dr tesco.yg dkt cuma giant

    BalasPadam
  12. mmg betul....pandai tesco ni...

    BalasPadam
  13. salam..

    mmg betul startegi niaga tu. tapi rasanya mcm x berbaloi lak kan..huhu

    BalasPadam
  14. Kak Ani selalu juga dapat kupon dari Giant. Berakhir dengan tak digunakan.

    BalasPadam
  15. Klu brg yg mmg kak cik pkai, untung la....bleh guna kupin tu....rietta biasa dpt yg rietta xguna...rietta cuma guna kupon cash jew la...itu piwn xbyk....heheh...

    BalasPadam
  16. pergi kat tesco tu dan beritahu....

    aku berpuasa.... puasa nafsu!

    BalasPadam
  17. Kakcik,

    saya pun selalu dapat voucher tesco ni..tapi jumlahnya tak la besar sangat..habis tinggi pun dalam RM 5 je..tapi okey la daripada takde. kalau dapat voucher diskaun tu kadang2 tak kena dengan barangan yang kita nak beli....

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum Kakcik, kumpui banyak2, lain kali buleh belanja kan?

    BalasPadam
  19. Pi mai pun nak kena beli barang dapoq, sangat berguna voucher tu. Setakat ni saya tengok depa bagi voucher ikut barang2 yg saya memang selalu beli, dema detect melalui clubcard la tu. Bagus dari takdak langsung :)

    BalasPadam
  20. Salam
    Isteri kerap juga dapat kupon ni. Bnyak juga dpt dijimat sebab dia berniaga dan banyak barangan dibeli disini

    BalasPadam
  21. saya pun ada dapat jugak..tp nilainya rm2.50 je hehe

    BalasPadam
  22. salam kakcik
    dah lama benar rasanya tak jejak tesco lepas tgn patah..rindu pula.dlm astro ada rancangann tunjuk depa pi shopping bertroli2 tapi tak kena bayar sbb guna kupon...extreme couponing gitu.

    BalasPadam
  23. Mokjadeandell: penah jugak tgk rancangan tu.mmg best kan kalau leh wat gitu.tp selalu kupon kt malaysia mesti term dia xleh combine ngn promotion lain.taktik..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.