Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 20 Julai 2012

Ini catatan merapu dari orang yang hatinya masih ada batu...

(ada batu yang masih beku kerana masih tidak boleh berubah walaupun pelbagai ancaman telah disimbah)


aku rasa aku nak jadi motivator

aku carilah sedikit ilmu sahaja

kemudian aku ulang-ulang bicara

tokok tambah di mana-mana

berbekalkan rasa tidak takut kepada sesiapa

aku jajalah cerita sesedap rasa

kononnya aku ada sijil hingga ke peringkat master

tak mungkin ada yang sanggup meminta

semata-mata untuk membuktikannya

lagipun sekarang bukannya susah mana

hanya melalui internet sahaja

dan dengan bayaran yang tidak seberapa

segala gelaran boleh menjelma

sebut saja universiti luar negara

meloponglah mulut mereka yang tak tahu apa-apa

bila aku didatangi angin gila

akan kumaki sesiapa jua

ah! mereka bukannya berani berbuat apa-apa

hahahaha

13 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Cik

    tak baik menipu....he he
    (yg berkenaan)


    Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

    BalasPadam
  2. Penuh dgn maksud yg trsurat....setinggi mana pun kita, ketanah jua akhirnya....

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum,
    Sangat suka dengan isi nya...selamat berpuasa ;)

    BalasPadam
  4. selamat berpuasa untuk akak & sekeluarga

    BalasPadam
  5. Bila kak cik berbicara buat kepala memikir apa disebaliknya ;)

    BalasPadam
  6. saya belum pernah percaya dgn mana2 motivator.. temberang je lebih..

    selamat menjalani ibadah puasa kakakku kakcik.. kata2 seorang kakak tiada yg menyinggungkan malah selalu menjadi azimat..

    BalasPadam
  7. Selamat berpuasa Kak Chik.. motivator temberang ke??? hadoi!! dunia2..

    BalasPadam
  8. selamat berpuasa ye kakcik. adeh... mmg skg ni semuanya blh dpt online je.

    BalasPadam
  9. ish. tak baik nipu, nak pose dah ni

    BalasPadam
  10. selamat pagi Kak..
    :)

    salam Ramadhan

    BalasPadam
  11. salam akak..
    tak baik menipu tau..dah nak sambut puasa kan..
    selamat berpuasa juga buat akak sekeluarga ;)

    BalasPadam
  12. ingat saya jer yang tak berapa ngam dgn pakar2 motivasi nih..nak motivate org ke nak niaga?..KakChik, setakat nak merapu sayapun boleh jadi motivator...ngeee...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.