Kawan-kawan kakcik

Isnin, 28 Mei 2012

Restoran Yati Ayam Percik, Kota Bharu...


Tengok gambar ini, baru kakcik perasan yang dipanggang itu adalah kaki ayam!

Pelbagai kuih-muih boleh didapati di sini.

Kuih-muih lagi...

Gulai kawah yang sedap.

Kerutup daging.

Gulai serati (itik).

Tak tahu nak pilih yang mana ke bang?

Hidangan untuk tiga orang makan.

Nasi kerabu.


Kerabu kaki ayam - bukan kakcik atau En Suami yang makan. Tapi
yang kelihatan adalah limau kasturi serta hirisan bawang.  Mana kaki ayamnya?

18 ulasan:

  1. shujin kata ayam kat kelantan agak mahal.. masa pegi pasar ramadhan 2-3 tahun lepas pun macam tu..harganya lebih kurang sama je mcm kl..

    BalasPadam
  2. Kakcik mesti masuk sampai dapur ye... lama kakak tak makan itik serati. Kat kg sekarang itik biasa yg ada...

    BalasPadam
  3. kelantan mmg syurga makan...dh laa murah jeee..

    patik kalau p kelantan, time bfast dia x kuase laaa nk masak..beli g berbaloi dari msak sndiri..

    BalasPadam
  4. aduh sedapnyer menu kakcik... terus rasa lapar nih...
    kelantan tu syurga makanan yg sedap2... oh bestnyer

    BalasPadam
  5. Apa punya sign board tu.. 1-RM7 buat apa nak tulis 2-RM14, takut pelanggan tak reti kira ke?

    Kerabu kaki ayam tu.. kaki ayam dia kena ambik yang dipanggang tu kot...

    Apa2 pun makanan2 ni nampak sedap la..

    BalasPadam
  6. kaki ayammnya dah habis. haha. rindunya nak balik kampung. sedapnya makanan...

    BalasPadam
  7. ada tapau yang forzen tak mak?

    BalasPadam
  8. kat cawangan bangi takde pun gulai serati tu :(

    BalasPadam
  9. kakcik ke kota bharu? jalan-jalan yer..
    saya tak makan kaki ayam, tapi orang cakap kaki ayam banyak khasiat..

    BalasPadam
  10. Yati ayam percik yang kat KB jer sedap. yang cawangan dekat bangi ke dekat USJ ke, rasa biasa2 jer. Tapi ada lagi ayam percik yg lebih sedap kat KB.... yg di jual gerai tepi jalan jer. salah satu depan wisma nordin batik (jalan pintu geng)

    BalasPadam
  11. Ouh, mcm best je restoran ni. Mmg femes ye Kakcik? Sedap tak? Kakcik rekemen tak restoran ni? Mane tau klu ade rezeki sy ke sane, ley mkn kat sini.

    =D

    Harga mcm ne?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fara... restoran ni memang terkenal. Kakcik bolehlah rekemenkan Fara makan kat situ. Kebersihannya mendapat penarafan tahap A. Hidangan yang kami makan itu + air minuman, dalam RM43.00 sahaja harganya.

      Padam
  12. saya tak sempat makan kat Yati ni kakcik masa ke kB..huhuhuhu

    BalasPadam
  13. tengok menu menarik.. harga dia macam mana pulak kakcik..?

    BalasPadam
  14. wah!!! kakcik bercuti ke negeri kelahiran Chik Na yer.. kedai ayam percik yati tu berdekatan area rumah arwah nenek :D

    BalasPadam
  15. ala.. rindu masakan MIL and masakan pantai timur... nak balik kglah cuti ni.... dah follow u

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.