Kawan-kawan kakcik

Khamis, 19 April 2012

Kakitangan RHB perasan tak dengan kata-kata ini...

Kata-kata ini adalah petikan dari kalendar meja RHB bagi tahun 2012.  Kakcik tak dapat apa-apa faedah pun dengan menyebut dan membuat pautan ke RHB di blog ini.  Sekadar mengongsikan petikan yang rasanya boleh dijadikan renungan...


PROFESSIONAL
- Constant learning and experience keeps the professionals at the top of their game.
- A good player is prepared for anything.


RESPECT
- In any playing field, respect toward others, including your opponents, are marks of great sportsmanship.
- It is not just about winning or losing.


INTEGRITY
- It is not just about following, but setting an example for others to follow.
- Honesty and trust is an integral part of a game.


DYNAMIC
- To become better, we must accept change.
-  Challenges are part of the game.


EXCELLENCE
- All expert players began as amateurs.
- A victorious finish is the goal of every game.




22 ulasan:

  1. mutiara kata yg best tuh kan kalu direnung2kan

    BalasPadam
  2. kalau tanya kat org rhb rasanya mungkin ada ygn tak perasan. :D

    BalasPadam
  3. KALAU DIA PRIHATIN.MGKIN DIA PERASAN :)

    BalasPadam
  4. bagus tu... saling ingat mengingati...

    BalasPadam
  5. renung-renungkan lah dan selamat beramal....

    BalasPadam
  6. kakcik nk tumpang copy-paste kata2 ni..tq

    BalasPadam
  7. yang ada perasaan je perasan kot...heheheh!

    BalasPadam
  8. masih ingat lagi 4 motto syarikat lama.. sbb hari2 kena baca lps morning meeting..

    BalasPadam
  9. Kadang-kadang tu displayed kat kalendar je kakcik tapi tak terperasan pun kata-kata itu. Tapi kalau kakak memang suka quoted macam ni...

    BalasPadam
  10. bila baca tu terasa macam pergi training motivasi pula....

    BalasPadam
  11. Diorang kena baca dan amal
    Baru la betul.. Hihi

    Tapi, saya tak suka easy rhb!

    BalasPadam
  12. macam office policylak....bagus2

    BalasPadam
  13. sy selalu berurusan dgn rhb.gaji pun masuk rhb...pndpt sy pekerja2nya ok, rmah, mesra n akak2 rhb kmpung baru sg buloh ni mmg friendly.

    tp ada yg xbest dr segi 'ttuuuutttt' nak cerita kat sini segan lak mak.haha

    BalasPadam
  14. kekadang tu kata agak liat untuk dikota kan kak?

    BalasPadam
  15. huhuhuhu agaknye mereka x perasan kak .. huhuhu
    sib baikk saya x pernah berurusan ngan RHB ! .. ;)

    BalasPadam
  16. suka part PROFESSIONAL dan INTEGRITY tu. Rasa macam nak tepek jugak quotes macam ni kat notice board office tu..buat renungan bersama...

    BalasPadam
  17. hanya orang2 yang ada keperihatinan jer yang akan praktikalkan...

    BalasPadam
  18. Kalau setakat ditulis tapi tak diamalkan, tak guna jugak kan, Kakcik. Peringatan untuk diri saya jugak nih.

    BalasPadam
  19. betul kata kak dinas....tapi kata2 tu menarik lah.....ahakz

    BalasPadam
  20. As salam K.cik,

    Saya mmg quotes person... Suka simpan kata2 yg positif, so fikir positif sahaja lah pd mereka (,")v

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.