Kawan-kawan kakcik

Khamis, 5 Januari 2012

Alahai En. Google...

Kalau Kanda AL susah tak nak suka dengan En. Google melalui catatan beliau yang ini, saya pula merasa sakit hati tiba-tiba dengan En.Google pada pagi ini.

Disebabkan terlampau cerdik, belum habis lagi kita taip perkataan untuk sesuatu pencarian, En. Google akan bawa kita kepada senarai 'yang difikirkannya' sesuai seperti contoh di bawah ini :


Sebenarnya, saya hanya ingin mencari nombor telefon pejabat Tabung Haji atas sesuatu urusan.  Saya terfikir, kalaulah ada 'budak-budak nakal'  yang ingin membuat pencarian dan terjumpa senarai sebegitu, apakah agaknya yang akan berlaku? :(



26 ulasan:

  1. terlampau canggih...
    baik dan buruk sama ajer...
    ermmmm...

    BalasPadam
  2. hehehe...KS pakcik google tu terlebih pandai....

    BalasPadam
  3. hehehehe...macam macam ado ;p

    cuba google senarai nombor telefon kak cik ada tak?

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum....

    Itulah baik buruk IT.....

    Kalau betul caranya memang besar sekali kepentingannya,
    kalau disalahguna, porak perandalah kehidupan manusia.

    BalasPadam
  5. Kalau kak Cik x bgtau saya pon x perasan, kenapalah en google mesra sgt dgn keyword cenggitu

    BalasPadam
  6. ayooooooooo!!kadang2 tak terfikir dek akal keluar search benda2 pelik

    BalasPadam
  7. maklumat di hujung jari....
    adehhhhhhhhhh!~

    BalasPadam
  8. inilah masalahnya kalau berurusan dengan orang terlampau cerdik .. orang nak suruh lain dia buat lain.

    terima kasih kerana seru nama saya juga buat link ke blog saya.

    BalasPadam
  9. haah kan kakcik.. pandai terlajak tu namanya... huumm

    BalasPadam
  10. mungkin itu yg byk di cari...heheehhe

    BalasPadam
  11. menyampah gak, bila cik google terlebih pandai baca fikiran kita : )

    BalasPadam
  12. Nampak sangat itu je yang jadi 'top search' kat google...

    sebab selalu nya..carian yang popular saja akan keluar kat atas sekali tu...

    BalasPadam
  13. salam kakcik,

    sukanya hati kakcik sudi mnyinggah...

    woh, mmmng kena pnas hati nih. no tel pling dcari lah tu ye, isyh3x..rosak!

    BalasPadam
  14. Sallam Kakcik,

    Serba salah lah pulak yee kakcik,
    dan dia nak jadi cerdik tu cerdiklah
    sangat, dan dia buat tak reti basa tu, ikut kepala dia je. Orang belum abis bagi arahan lagi dia dah bagi jawapan.

    BalasPadam
  15. salam akak...

    heheheh..setuju ngan kwn2...terlebih canggih..macam ni la..

    BalasPadam
  16. sebenarnya google akan suggest keyword yg paling popular..kire kerap org taip..

    jadi,mmg itu la hakikatnya..dah rmai yg cari no telefon b*ohsia tu.. :(

    BalasPadam
  17. betul, selalu mcm tu.. dah terlalu advance pun boleh mendatangkan keburukan jugak...

    BalasPadam
  18. heheehe..kak cik..google tu tlampau xpert hehe..
    saba jelah klu budak2 muda tgk mesti trus klik yg no satu tu..

    BalasPadam
  19. aduhai..
    terlalu nak cepatlah kunun google nih

    BalasPadam
  20. mak oi...keluar semua senarai bohsia kat Malaysia nie..iskh..iskh..iskh..

    BalasPadam
  21. harga yang perlu dibayar dengan kecanggihan yang dah melampaui akal fikiran manusia..

    BalasPadam
  22. hehe, mmg selalu mcm tu kakcik, dia dah bagi dulu senarai kemungkinan dari perkataan yang kita taip.

    BalasPadam
  23. Kecerdikan yang ditanam untuk menjurus kepada candangan yang lazimnya negatif. Semua kemudahan masa kini akan diperlihatkan sebagai sangat hebat, bijak sehingga bila terselit kemudharatannya, ramai yang tak perasan.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com