Kawan-kawan kakcik

Rabu, 5 Oktober 2011

Telanlah... aku dah malas nak kisah!...



Ada yang nampak macam masuk
bila semak sekali lagi - hilang

ada yang beriya-iya aku taip komen
bila tekan enter - terus hilang

mana yang ada  kotak jerit
aku tulis di situ tanda kehadiran

mana yang tiada
 aku tinggalkan begitu sahaja

maafkan aku kawan-kawan
andai kelibat namaku tidak kelihatan

bukan bermakna aku telah sombong
tapi aku dah tak larat nak tersorong -sorong

nota hati : aku tahu tiada yang kisah sama ada aku hadir atau tidak, tapi sangat tidak adil rasanya bila kawan-kawan sudi bertandang, aku pula seolah-olah berat membalas kunjungan. :(




21 ulasan:

  1. kakcik: siannyer la kan.. xpe la kakcik.. sy rasa semua kawan2 faham kesukaran kakcik..:)

    BalasPadam
  2. sekarang hari2 saya check kotak spam.sebab entri saya kalau sehari takde komen mak rasa janggal plak?

    BalasPadam
  3. komen mama memang masuk spam
    tapi cheqna boleh je approve...

    BalasPadam
  4. kakcik...laptop kak cik tu mintak ubat tak..atau nak rehat...penat dia kena hentak hari hari..hehheehe

    BalasPadam
  5. kakcik;

    akhirnya ayu update gak..
    rindu sangat2 pada teman2..
    kak
    punca ayu tak update blog, ada kaitan bila ayu singgah tiba2 komen ayu tak dapat masuk, pasal apa entahlah.. modem ayu dah letih agaknya

    BalasPadam
  6. Sekarang ni bila klik kotak komen Kakcik, widget tu dah ilang dah. Tapi komen Kakcik kat blog saya memang selalu masuk spam.

    saya memang kena semak spam selalu.

    BalasPadam
  7. Salam Kakcik, masih problem lagi?
    Emm...jgn spam tuh ganggu pemikiran kakcik yea..
    Akak tahu kakcik memang rajin meninggalkan jejak..

    BalasPadam
  8. 2-3 kali komen kakcik masuk kotak spam, wani cepat2 tick not spam

    dan komen2 berikutnya alhamdulillah...dapat diselamatkan..hihii

    BalasPadam
  9. salam kakcik, no prob. akak tau kakcik rajin ziarah, tengok kat feedjit.

    BalasPadam
  10. yang tertelan saya dah keluarkan kakcik.. lepas ni saya akan selalu cek

    BalasPadam
  11. biar jelah kak chik, dah nak cam tu, nak wat cam mana.sabau jelah .

    BalasPadam
  12. ada gak komen kengkwn masuk kotak spam, geram sgt

    BalasPadam
  13. masih ternampak lagi kelibat bayangan kakcik meninggalkan jejak di halaman saya....

    BalasPadam
  14. saya pun mcm bujal.. hari2 check kotak spam..
    dont worry kakcik.. kunjungan kakcik sentiasa dinanti dan dihargai :D

    BalasPadam
  15. saya pu ada masalah yg sama kak cik di sesetengah blog. dah bagi komen, bila tekan enter semuanya terus hilang.. tak tahu ke mana perginya komen2 tu.. ada pula yg langsung tak boleh nak komen.. rasa sedih juga..

    BalasPadam
  16. Sabarlah kakcik yer!memang betul setiap komen kakcik akan muncul dalam spam...tapi boleh di approve. Mulanya cikgu tie hairan juga tapi dah boleh approve tak kisahlah sangat.

    BalasPadam
  17. nanti ok lah tu,peduli kan aje...

    BalasPadam
  18. jgn risau kakcik. hari2 saya cek spam box dan selamatkan kakcik dari koatak itu!

    BalasPadam
  19. kakcik antara yg palig rajin singgah blog ida dan bg komen..ida yg kdg2 kerap tertinggal entry dn komen kt blog kakcik..lg rasa bersalah..

    BalasPadam
  20. assalamualaikum..
    Apa khabar...
    ziarah kakcik, tanda ingatan dan kasih mesra..

    moga kita sentiasa ceria dan sihat selalu..dan dirahmati Allah juga hendaknya..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.