Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 8 Julai 2011

Walaupun sakit kepala, makan tak tolak juga...

Sempena hari ulangtahun kelahiran Angah semalam, Along telah bermurah hati membelanja kami sekeluarga serta adik perempuanku bersama suami dan anak mereka yang berusia 3 tahun makan di Juara Tomyam, Kg. Baru.  Terima kasih Along, semoga Allah SWT sentiasa mengurniakanmu dengan rezeki yang berkat.







Licinnnnnn....

Hahaha .... APA PUN TAK BOLEH!


Makan di restoran Melayu, tapi semuanya
nak bersudu garfu.  Adik seorang yang makan
guna tangan, tau! :)













46 ulasan:

  1. mcm ni sedap punyer menu nak tolak tepi???









    mmmmm... rugi le kakcik oi..hehehe

    BalasPadam
  2. Yang lebih menyedapkan itu ialah makan bersama dari duit anak sendiri pula yang ikhlas berbelanja.

    Sukurlah pada Allah kerna menguniakan anak yang tahu mengenang jasa!

    BalasPadam
  3. Wah... murah rezeki family adik ye... Auntie sukalah cara mak adik didik hero-hero. Ingat adik bila besar jadi macam Along juga tau.

    Makan guna tangan sunat, malam tadi pahala adik lebihlah ye:)

    BalasPadam
  4. Seronok tgk kakchik berblog..bagus anak kakchik tu tak lupa jasa ibubapa..bawak famili g makan makan.semog makin murah rezeki.
    Nasi kerabu memang birula

    BalasPadam
  5. Assalamualaikom kakcik :)

    hihi.. teman baghuu nk tegor, adik dh tegor hehehee..

    timun dgn sambey tu mmg teman akan teghojah dulu!

    BalasPadam
  6. meriahnya~~saya da lama tak makan ramai2 dengan famili~~

    BalasPadam
  7. isyyhh, kakcik ni, makan kena 'tolak' masuk lam mulut.....mesti tolak, jangan tak tolak...hehe

    BalasPadam
  8. sedap tu....

    semoga rezeki along bertambah ye...

    BalasPadam
  9. wahhh sedap2 tu...
    saya paling tak tahan ada sambal belacan tu....nyummmmm

    BalasPadam
  10. Niez...

    sebab kepala yang sakit dan nafas agak tersekat-sekat, kakcik makan seadanya saja. :)

    BalasPadam
  11. IM...

    Alhamdulillah, setakat ini tiadalah perkara besar yang tidak menyenangkan hati dilakukan oleh anak2. Semoga begitulah hingga akhirnya. :)

    BalasPadam
  12. Kakzakie...

    Adik tu bukan setakat suka makan guna tangan, makanan pun hanya makanan Melayu yang lebih dekat dengan seleranya berbanding makanan barat. :)

    BalasPadam
  13. CIKU...

    setakat ini, Along tidak pernah berkira dengan duitnya tambah2 kalau bab makan! Alhamdulillah. :)

    BalasPadam
  14. semoga murah rezeki along selalu .. dan terus berjaya .. :)

    BalasPadam
  15. gamborketigadanlimatuamender?
    wah jauhnya makan....dr cheras ke kg baru? kat cheras takder kedai tomyam eh? heh3...

    BalasPadam
  16. Wa'alaikummussalam AzeedA...

    Adik tu dengo kata hati mike tu gamaknya. Adik pun suka makan samabl belacan tau! :)

    BalasPadam
  17. bujal...

    Alhamdulillah, buat masa ini semua anak2 makcik ada di rumah. :)

    BalasPadam
  18. Myri...

    betoi juga tu! kenala tolak makanan tu masuk mulut, kan? :)

    InsyaAllah, esok teman ada di Teluk Intan. Nak datang ke ghumah mike, boleh?

    BalasPadam
  19. Mimi...

    kakcik kurang suka sambal sebab kakcik tak tahan makan pedas. :)

    BalasPadam
  20. Ieda...

    Aminnnn. Harapnya Along tidak berubah sampai bila2 bab pemurahnya tu. :)

    BalasPadam
  21. Q...

    bukan tak ada, cuma saja suka pergi jauh2 sikit... :)

    No 3 tu : tomyamseafood dan No 5 : sotonggorengtepungtakmenarikdankurangsedap! ;-)

    BalasPadam
  22. memang licin kalau lauk hebat macam ni kak cik.. alhamdulillah kenyang mata memandang

    BalasPadam
  23. Ratu kebaya...

    Alhamdulillah. Lagipun, yang datang makan tu hanya kakcik dan adik kakcik je yang perempuan! :)

    BalasPadam
  24. adoi la kecur liur tgk menu gini kakcik..memang kena selera qema la kalau hidangan gini hihi

    BalasPadam
  25. eh lupa happy belated birthday angah..moga sihat & gembira selalu ye:)

    BalasPadam
  26. Qema...

    kakcik kalau dapat nasi panas dengan sayur tu pun dah cukup. :)

    BalasPadam
  27. Qema...

    bagi pihak Angah, kakcik ucapkan terima kasih. :)

    BalasPadam
  28. Memang kalau sakit kena makan jugak, itu utk tenagakan kakcik.

    BalasPadam
  29. AzMask...

    kalau dah terlampau sakit, susah juga nak makan. Semalam selepas makan2 tu, kami singgah ke Chow Kit. Ada yang teringin makan durian, tapi kakcik tak turun pun dari kereta.

    BalasPadam
  30. sedap ke makanan kt Juara Tom yam nie kakcik?? acu lum penah try lagi...

    BalasPadam
  31. bestnya anak blanja kan kak..

    anak saya pun salu nk blanja konon..dgn duit 5 hengget itu..hehehe

    apa2 pom..mknan akak mkn tu..mmg seme feverit saya....

    BalasPadam
  32. hehe..betul jugak cakap adik tu..kadang tulah kan kak cik..nak ikut sunah senang je tapi susah nak buat..huhu

    BalasPadam
  33. betul jugak kata Adik! lepas ni nak try mkn pakai tangan lah. hihi~

    *makan besar semalam kakcik? :D

    BalasPadam
  34. Acu...

    melihat kepada bilangan pengunjung yang datang, kita boleh mengagak bagaiman rasa makan di sesebuah restoran itu.

    Bagi kakcik - ok la. :)

    BalasPadam
  35. Mama SN...

    Alhamdulillah. Mungkin bila dah ada rumahtangga sendiri nanti, Along kena berjimat-jimat juga dari selalu makan di luar. :)

    BalasPadam
  36. Suri...

    sebenarnya, memang banyak kelebihan kalau makan menggunakan tangan. Apatah lagi bila makan di luar - entah berapa ramai orang yang telah menggunakan sudu yang sama, kan?

    BalasPadam
  37. gB...

    taklah besar sangat, tapi badan kakcik semakin membesar! huhuhu...

    BalasPadam
  38. hehehehe..makan kak selagi mampu..menyesal nnt

    BalasPadam
  39. chichi...

    terlebih makan pun boleh datangkan penyakit, kan? :)

    BalasPadam
  40. Acik pun suka pakai tangan je .. walaupun makan kat restoren tau Adik!!


    biaq pi lah apa orang kata..

    BalasPadam
  41. salam..
    ermmm...sedapnya..
    berapa la agaknya rega
    tu ye.?

    BalasPadam
  42. Juara Tomyam..dulu jiran Ate di Kg Baru. Adakah masih sedap makanan di situ?

    BalasPadam
  43. Pn. Dr...

    makan dengan tangan lebih senang, kan? :)

    BalasPadam
  44. zulkbo...

    terima ksih kerana sudi singgah. :)

    Hampir RM180.00.

    BalasPadam
  45. Ate...

    sedap tu sebenarnya ikut selera masing2. Bagi kakcik, ok la... :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.