Kawan-kawan kakcik

Selasa, 12 April 2011

Yang sebenarnya... dua tahun telah berlalu...

Chik Na bertanya...
v
v
v


ini blog lama kakcik (telah di privatekan)


sempat mempunyai kawan-kawan yang 'sudi mengikuti' seramai 113 orang - ada yang mengikut ke rumah baru dan ada yang menghilang entah ke mana...

blog tersebut sempat berusia 1 tahun 3 hari sebelum kakcik menutupnya dari pandangan umum kerana memikirkan ianya akan 'ditendang oleh pakcik google' berikutan amaran yang kakcik terima.  Ada salah faham kakcik di situ kerana tidak memahami mesej yang sebenarnya...

begitulah ceritanya...


50 ulasan:

  1. salam,

    teruskan berblog ye kakcik seroja. :)

    BalasPadam
  2. ohh.... alkisahnya....

    harap2 kakcik akn terus berblog!

    BalasPadam
  3. halamak! garangnya pakcik tu, sesenang jer nak main tendang2?
    gambar kek tu nostalgia lar....

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum kakcik,

    Bermakna kakak bertemu/kenal kakcik di rumah ke dua. Alhamdulillah lebih meriah kot...

    BalasPadam
  5. MLD...

    terima kasih. Kadang2 bila tak ada idea, mulalah rasa nak tutup blog datang menjelma. :)

    BalasPadam
  6. milo...

    harap2nya begitulah. :)

    BalasPadam
  7. Q...

    iya - kenangan yang masih terpahat di situ. :)

    BalasPadam
  8. Wa'alaikummussalam kakzakie...

    kadangkala pertemuan yang terkemudian itu adalah yang lebih bermakna. :)

    BalasPadam
  9. kak cik jangan berhenti sampai di sini , terus kan berblog ye kek..

    p/s: terima kasih di atas nesiahat akak itu..amy akan cuba tidak selasak2 yang boleh , akak doakan urusan amy berjalan lancar ye dan selamat pergi dan pulang..

    BalasPadam
  10. Amy...

    terima kasih kerana Amy tetap sudi singgah di sini. Kakcik doakan agar Amy selamat walau di mana berada. :)

    BalasPadam
  11. Teruskan perjuangan....
    Cikgu Tie salah seorang pembaca setia blog kak cik.

    BalasPadam
  12. Kakcik

    Saya pun dulu ada blog sejak tahun 2004 dan antara yang pertama menggunakan (nama saya masa tu).com', Tapi terpaksa di tutup kerana mahal sangat kos nya, setahun USD150.00 maintenance fee. lepas tu aku dah tak ingat apa apa lagi. Apa pun Congratulation kepada Kakcik, teruskan menulis selagi mampu, teruskan berpuisi selagi terdaya dan terus maju. koh koh koh

    BalasPadam
  13. Cikgu Tie...

    terima kasih kerana menjadikan blog ini antara persinggahan. Tanpa yang mengunjungi pastinya blog ini sunyi sepi. :)

    BalasPadam
  14. TRR...

    kiranya macam hilang ingatan ke? hehehe...

    Terima kasih keran terus menulis dalam Bahasa Melayu yang teratur di blogmu, kalau guna BI mungkin ianya tidak akan menjadi persinggahan kakcik. :)

    BalasPadam
  15. kak cik...sy pn nyaris 'kehilangan' kakcik dek kerana kak cik dh tukar rumah, mujur kakcik rajin bertandang...

    BalasPadam
  16. Nanie...

    kadang2 kakcik pun sesat jalan juga. :)

    BalasPadam
  17. nak tau kenapa nak kena tendang blog tu?

    cer cite~~

    BalasPadam
  18. bujal...

    belum pergi ke sempadan lagi?

    Sebenarnya ada satu blog makcik yang 'tersilap buat' dan tidak aktif - blog itulah yang nak kena tendang. Disebabkan makcik tak pandai sangat dengan dunia IT, makcik ingat blog lama makcik tu yang nak ditendang. Jadi makcik fikir, sebelum ditendang baiklah makcik tutup je (bukan bako je!) :)

    BalasPadam
  19. salam kakcik,

    seronok kenal kakcik ngan suami dalam dunia cyber nih. agak agak bila pulak en mazidul kita nak buat pertemuan bloggers ni

    BalasPadam
  20. rindu kakcik...kita kenal pun dah nak hampir setahun dah kan???

    BalasPadam
  21. W/salam Jinkamen...

    kakcik ada bercita2 nak buat pertemuan tu di rumah kakcik, tapi sehingga kini belum ada masa yang sesuai. Doa2kanlah ya. :)

    BalasPadam
  22. Acu...

    rindu kamu juga. :) Dah lebih setahun kot kita kenal - tapi macam dah kenal lama, kan? :)

    BalasPadam
  23. nape ni kakcik..

    ada prob ke..

    kita calling2 yer :)

    BalasPadam
  24. semoga Kakcik terus berblog & sihat selalu ya!

    BalasPadam
  25. Award untuk kakcik - Blogger Tegar! Ringkas, padat dan berinformasi... keep it up!

    BalasPadam
  26. cinta kedua moga akan kekal selamanya...:)

    BalasPadam
  27. oooo...mesej itukah yang di katakan salah faham? hihihih, memang betul2 salah faham tuh.....

    BalasPadam
  28. Ati...

    hehehe.. takde apa2 la.. :)

    BalasPadam
  29. Dinas...

    terima kasih. Selagi ada ilham, kakcik akan terus berkarya. :)

    BalasPadam
  30. Aida...

    terima kasih. Kadang2 tiada apa2 pun, cuma kakcik merapu yang entah apa2 je. :)

    BalasPadam
  31. eelobor...

    tu la pasal... bila tak faham, lain pulak jadinya. ;-)

    BalasPadam
  32. Teruskan berblog kak chik, boleh kita berkongsi ilmu dan pendapat.

    BalasPadam
  33. kipidap kakcik!
    saya akan setia membaca :))

    BalasPadam
  34. Teruskan kakcik - i pollow semedang...

    Ate, Ayah Kakcik pekhabo? Msh manja2 nak itu nak ini? Semoga Kakcik sihat, sabo & gumbira selalu.

    BalasPadam
  35. kakcik, kali ni kalau pak gugel tu nak tendang blog kita,, kita pakat reramai bako je dia


    hahaha ..buleh ke gitu?

    saya tak berkesempatan berkenalan dengan yg pertama tu

    BalasPadam
  36. oh..
    baru TK tau..
    mungkin rumah baru lbh selesa kn?
    hehe..
    slmt bblog..
    pnulisn kakchik menarik..

    BalasPadam
  37. Saya baru berkenalan dengan Kakcik di blog ni. Tak sempat berkenalan di blog lama. :)

    BalasPadam
  38. Harap kakcik teruskan berblogging ya...and tahniah jugak sebab dah dua tahun berkarya di alam maya....:)

    BalasPadam
  39. Blog catatan perjalanan saya ni pun merupakan blog yg ketiga dah kak.. geram sangat.. follower dah ramai masa tu.. nak wat cam ne..

    BalasPadam
  40. happy anniversary kak cik...semoga terus aktif berpuisi... :)

    BalasPadam
  41. Cik Ina...

    itulah untungnya berblog - walau tak kenal secara nyata, dapat juga kita berkongsi cerita, kan? :)

    BalasPadam
  42. Dr h4ni3...

    terima kasih kerana sudi membaca coretan kakcik yang entah apa2 dan terima kasih juga kerana sudi berkawan dengan kakcik. :)

    BalasPadam
  43. Liza...

    dah hampir jam 1 pagi ini, kakcik belum boleh betul2 lena. Takut nanti bapa nak apa2, sebab dia tak makan sangat. Asyik nak air panas je. Tak tahulah kakcik nak kasi dia makan apa - yang dikehendakinya tiada pula... :(

    BalasPadam
  44. ibuintan...

    boleh ke kita bako je pak gugel tu? hehehe...

    BalasPadam
  45. TK...

    sayang juga kakcik rumah lama tu. Di situlah kakcik mula betul2 mendekati dunia blog dan bermula dengan tiada siapa pun yang 'kenal' dengan blog itu...

    BalasPadam
  46. Sufia...

    kakcik pun ingin terus mengenali Sufia. Blog dah ada catat ke belum? :)

    BalasPadam
  47. Siti...

    InsyaAllah, selagi kakcik mampu 'menulis' kakcik akan terus berkarya di sini walaupun mungkin nanti tiada yang sudi membaca lagi. :)

    BalasPadam
  48. Yan...

    memang sayang, kan? Tapi mungkin sebab 'kebodohan' kakcik sendiri - blog itu ditinggal pergi. :(

    BalasPadam
  49. Cyana...

    terima kasih dik. Hanya berpuisi yang kakcik reti. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.