Kawan-kawan kakcik

Isnin, 4 April 2011

Sedikit gambar sewaktu di Kuching...

Gambar-gambar ini telah diCURI dengan jayanya dari blog Pn. CyanaSila lawati blog beliau untuk lebih banyak gambar... (*_*)


Terasa macam nak terbalik sampan itu bila aku menaikinya...

Cadangnya hendak ke Kedai Kek Dayang Salhah, tetapi kerana 'terpengaruh'
dengan seorang gadis yang menegurku sewaktu turun dari sampan, akhirnya
kami membeli kek di Mira Cake House ini...

Eh! apa yang diintai oleh suamiku itu?  Mentang-mentanglah aku tidak ada bersama waktu ini...

Bagaimanapun, aku telah mewakilkan BS untuk memantau ayahnya..hehehe...



59 ulasan:

  1. Salam kakcik;

    Gambar 3, bahaya tuuuu... hahaha... baik punya senyum... kihkihkih...

    BalasPadam
  2. Pengalamankan ? naik bot penambang tu!!
    banyak borong kek lapis Kak?
    nakkkkkkkk...!!

    BalasPadam
  3. W/salam Isa...

    tu la pasal, kan? :)

    BalasPadam
  4. Dr Singa...

    walaupun sekejap, rasa hati punya dalam ada goyang wo! :)

    Kalau kakcik hantar kek pakai pos ekspres agak2nya boleh sampai esok tak? :)

    BalasPadam
  5. Alahai kakcik.... bangcik tu tengok udang besarlah. BS pun kan sentiasa ada. Tapi jaga-jaga BS tu anak abah. Hehehe.....

    BalasPadam
  6. Kakzakie...

    BS tu kalau dia tak puas hati, mulutnya akan 'cotcet' tak berhenti.. :)

    BalasPadam
  7. Salam Kakcik,

    Seronok yer dapat berjalan-jalan.

    Saya jenis yang takut naik sampai atau bot, maklumlah badan berat, takut tak larat nak melangkah naik bot.

    BalasPadam
  8. salam k.cik sayang..

    bestnya nengok gmbr2 k.cik..terasa nkkk aje ke sana..tp lum masanya kot... apapun tmbh happy bila nmpk k.cik ceria & hopefully k.cik sihat2 hendaknya...

    BalasPadam
  9. best nya jadi BS..dapat pegi jalan jalan sana sini...

    BalasPadam
  10. syoknya naik sampan...saya blm pernah lg ni

    BalasPadam
  11. ahhh....nyaman gitok jalan2 di sarawak sana ya kakcik?

    BalasPadam
  12. bestnya kak cik.... banyak borong kek lapis sarawak...

    BalasPadam
  13. salam singgah sini kak..

    wah.. heven seafood kat sana.. *tetiba teringat pulak masa pegi kk dulu..wahh.. nak makan seafood kat pasar Filipino*

    p.s: apa en.suami akak buat tu?? *gamba no.3.. ekekke

    BalasPadam
  14. W/salam KK...

    kakcik suka juga naik bot tapi yang 'beasar punya'. Sampan kecik membuatkan kakcik terasa badan kakcik tersangatlah besar! :)

    BalasPadam
  15. W/salam Gee sayang...

    hujung bulan ini kami akan ke sana lagi. Sekadar berjalan dan suami bekerja...nak shopping pun tiada apa sangat hendak dibeli dengan peruntukan kewangan yang terhad. :)

    BalasPadam
  16. Ila...

    sesekali saja bawa dia tu. :)

    BalasPadam
  17. Mimi...

    naik sampan lebih dekat untuk ke seberang tu. Tambang 50sen sehala (dulu 30sen saja). :)

    BalasPadam
  18. gB...

    sik nyaman kalau sik ada duit! :)

    BalasPadam
  19. .:nhalilah:. ...

    kakcik kalau ke Sabah, ada masalah sikit nak makan, tapi kat Kuching, lebih mudah. :)

    BalasPadam
  20. bahaya kalau sampan tu terbalik kakcik.. bujang senang sedia menunggu

    BalasPadam
  21. hi.hi.hi...mmg kena slalu pantau nie...

    BalasPadam
  22. SALAM,
    KHABARNYA DI SANA TU UDANG MURAH TAPI KERANG MAHAL ! BETUL KE KAK?

    BalasPadam
  23. kakcik

    Waaa.... bestnya gi jalan jalan kat Kuching. RR selalunya gi untuk kerja je. kerja siap balik KL. Memang best kalau jalan-jalan dengan keluarga.

    BalasPadam
  24. AM...

    hehehe... janganlah sebut! :)

    BalasPadam
  25. NzA...

    pemantauan pun kadang2 tidak bermakna! :)

    BalasPadam
  26. W/salam Dato'...

    saya tak beli pun. Tapi, terubuk masin pun dah naik harga sekarang... :(

    BalasPadam
  27. bujal...

    jangan udang makan orang, sudah! :)

    BalasPadam
  28. RR...

    kalau suami mesyuarat, kakcik jalan dengan anak. Kalau anak tak ikut, kakcik duduk dalam bilik je! :)

    BalasPadam
  29. pakai safety jacket tak kakcik naik bot tu?

    BalasPadam
  30. Dr DZ...

    takkkkkkkk..... tak sempat nak pakai dah sampai ke seberang! :)

    BalasPadam
  31. Bang cik lihat sea food yang ada kat situ besar2 ha!...

    BalasPadam
  32. seronoknya jalan2 kat kuching..

    BalasPadam
  33. bestnya gi jenjalan

    banyak borang kek lapis ke kakchik???

    BalasPadam
  34. Kak Cik..member nampak udang galah beso tu....comel lagi..hi hi hi...

    BalasPadam
  35. kecut perut nengok bot penambang tu.... macam boleh tergolek jer, heheh..

    BalasPadam
  36. AzMask...

    penat! tambah lagi berjalan dengan BS tu... :)

    BalasPadam
  37. milo...

    kakcik beli yang orang kirim dan sedikit sebagai 'buah tangan' je... :)

    BalasPadam
  38. Cikgu Nurin...

    hehehe... harapnya dia tidak terliur dengan udang2 tu, gout! :)

    BalasPadam
  39. IS...

    kakcik belum pernah cuba makan mi kolok tu... :)

    BalasPadam
  40. Aanas...

    BS terjerit2 suruh mak dia imbangkan cara duduk! :)

    BalasPadam
  41. wow..seme gmbr menarik.terutama yg gmbr bertiga tu..nmpk seme seiras la kakcik..hehhee

    BalasPadam
  42. SN...

    orang kata, bila kita dah lama bersama pasangan kita, rupa kita pun akan menjadi seiras. BS tu mestilah seiras mak ayah dia, kan? Buatnya seiras Sarukan baru haru! :)

    BalasPadam
  43. Salam Bonda..
    bila bonda g kuching ni?? aefa xtau pun huhu

    BalasPadam
  44. bestnya...udang besar tu! akan di pertimbangkan Sarawak sebagai destinasi percutian keluarga tahun hadapan...

    BalasPadam
  45. kakcik... sedap ker kek mira? blom cuba mkn lagi.

    BalasPadam
  46. Assalamu'alaikum kakcikS...smoga sihat...

    Bukan apa-apa... Abang intai ikan lais sebelah udang tu...

    Ikan lais masak pais kena pulak milo ais kurang manis... menangisss...

    BalasPadam
  47. monalea...

    tak ada pun.. beli sikit2 je. :)

    BalasPadam
  48. Aefa...

    Uncle Bob ada tanya fasal Aefa. Bonda cakap Aefa kat Melaka. :)

    BalasPadam
  49. Jun...

    'datang jak Sarawak'! :)

    BalasPadam
  50. Cyana...

    kakcik tak sempat makan pun... dah diagih2kan. :)

    BalasPadam
  51. Wa'alaikummussalam Adinda RKA...

    ikan lais? kakcik tak pernah dengar pun! :(

    Tapi.. kakcik suka pais ikan, malangnya dah lama tak makan - pasti takkan sama dengan yang arwah mak buatkan! :(

    BalasPadam
  52. aefa rindu nak balik umah ni.. huaaa

    BalasPadam
  53. Aefa...

    bonda akan ke Kuching lagi pada 29/4 ni. Nak ikut balik? Boleh bonda ambilkan tiket - balik ke KL pada 1/5. :)

    BalasPadam
  54. :( tgh exam masa tu.. 10 mei baru habis exam. huaa

    BalasPadam
  55. Aefa...

    ha.. tumpukan perhatian pada exam tu. Bonda doakan Aefa lulus dengan penuh kecemerlangan. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.