Kawan-kawan kakcik

Selasa, 25 Ogos 2015

Hari ini hari gaji...

...hendak tersenyum pun macam tak bererti
segala bil dibayar dari awal pagi
belum pun sempat petang duit tidak lagi berbaki

Itulah akibatnya tak ikut cakap Menteri
segala keperluan sediakan sendiri
tidaklah rasa terbeban dengan GST
pilihanraya akan datang cuba-cubalah calonkan diri...

15 ulasan:

  1. Betul kak..bil2 banyak menanti..hihi..

    BalasPadam
  2. Bayar hutang piutang dulu. Kalau boleh jangan tambah hutang tak perlu.
    Kena lebih berhati2.

    BalasPadam
  3. bayar pengasuh anak dan tusyen anak yg penting bagi saya hari ni kak... huhuuu

    BalasPadam
  4. hari yg di nanti2..huhu..dah settle bayar pada pengasuh anak..nak sttel bil2 lagi..

    BalasPadam
  5. sy belum gaji.. tunggu lagi berapa hari... rindunyaaaa dgn gaji.... tapi bertemunya skejap sahaja pasti.. bulan depan ditunggu2 lagi.. dirindu2 lagi..

    BalasPadam
  6. Ramai yang dah senyum pagi2..tapi belum sampai tengahari masing2 dah susah hati..heheh

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum,
    semakin hari terasa makin sempit, rasa tercekik tiap kali menelan hu huhuhu

    BalasPadam
  8. Haih bab duit ni. Pagi dpt ptg boleh habis. Kesian kita yg x de org nak derma nih.

    BalasPadam
  9. duit zaman sekarang laju macam air

    BalasPadam
  10. Saya belum gaji lagi hari ini...esok atau lusa brgkali...masuk pagi ..petang tinggal lah sikit berbaki...yg baki tu kalau tak betul kira hujung2 bulan anak beranak makan megi....

    BalasPadam
  11. beribu dlm bank tu kejap je pastu tinggal puluh2 ringgit je kakcik, ni hari2 bwk bekal nih pasni kene try menanam padi kt umah apatment lah

    BalasPadam
  12. Nasib baiklah Kakcik masa hari raya saya tak bergaji. Makanya takdalah terlebih guna sampai terduduk dok mengorek saki-baki akaun. Legakan bila dah lama menunggu gaji, tau-tau gaji dah masuk dalam akaun bank :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.