Kawan-kawan kakcik

Khamis, 10 Oktober 2013

Kemegahan yang tak diendah...

...kerana ia terbentang di hadapan mata lalu kita buat bena tak bena
tapi bila ia di tempat orang, tidak segan silu kita menjulang...

Begitu juga dengan ibubapa. Kerana kita di bawah tanggungjawab mereka, kita rasa untuk apa ucapan terima kasih disua.  Saat kita masih perlu dimanja lalu Tuhan mengambil mereka,  maka apakah yang akan kita rasa?

Barukah kita teringat untuk menghargai mereka?

Gambar hiasan : sepanjang ia berdiri di situ tak sampai lima kali kujejakkan kaki ke situ...

24 ulasan:

  1. Tersirat sungguh tu kakcik seroja... Tq atas peringatan ;)

    BalasPadam
  2. Itulah yg biasanya terjadi kakcik..
    Kakak lagilah jauh dgn bangunan itu kakcik - adalah 2 kali kakak jejak situ.

    BalasPadam
  3. betul tu..billa di depan mata, dia bukanlah sesiapa, bila tiada..baru terasa...

    BalasPadam
  4. terima kasih mak..

    nnt kita g klcc yek.. mkn sushi..

    BalasPadam
  5. Janganlah hati kita dijauhkan dariNYA..

    BalasPadam
  6. sungguh mendalam maksud disebalik yang tersirat.,..

    BalasPadam
  7. tiap kali ikut suami meeting kat sana, kami anak beranak sgt excited.. malam puak lagi cantik tengok twin tower tu sbb kilauan lampunya... bila tgk pelancung dok amik gambar, lagi lah membara2 bangganya... kadang geram dgn traffic kat area tu, penuh bas pelancung, bila ingatkan pelancung yg datang, hilang rasa nak marah hehee...

    BalasPadam
  8. begitulah lumrah...ketika didepan mata,terasa tak berharga..bila telah tiada,baru penyesalan melanda..

    BalasPadam
  9. klcc?




    kurang minat nak jejak kaki...

    BalasPadam
  10. tempat fevret saya ni kak
    bukan untuk shopping lah tapi

    BalasPadam
  11. Hmmm....ada benarnya tu kak...yg dkt tak hirau pun...yg jauh juga dipuja

    BalasPadam
  12. terus rindu menggamit kat mak ayah nun jauh di sana

    BalasPadam
  13. mama sgt suka klcc. bayangkan kalau dr tingkap rumah nampak klcc. berangan nak pasang gambar klcc kat dlm rumah besar2 tapi bila harga nya 2 ribu tak jadi de..
    Kita manfaatkan anugerah yg ada.

    BalasPadam
  14. Sedih bila mak abah dah takde..cuma rasa lega sebab dapat tunaikan hajat arwah... KLCC tu saya tak pernah naik sampai kat atas...jalan2 kat shoping complex bawah tu aje :)

    BalasPadam
  15. Dalam maksud tu kakcik...terlalu menyayangi mereka tetapi apakan daya Allah lebih menyayangi salah seorang dari mereka..maka kasih dan perhatian lebih diberikan untuk si ibu sahaja. Mohon Allah memanjangkan usia beliau.

    BalasPadam
  16. betul tu akak, bila tak ada baru terasa. semoga kita semua menjadi anak yang baik.

    BalasPadam
  17. saya lupa dah..ntah sekali atau brgkali 2 kali saja kesini...

    BalasPadam
  18. tersentuh.. Di kesempatan raya korban lagi beberapa hari ni, elok la balik kampung jenguk org tua.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.