Kawan-kawan kakcik

Isnin, 3 Disember 2012

Dari Instagram ke Facebook, dari Facebook ke Blog...

Tak suka, tak mengapa. Tapi kakcik nak letak juga gambar-gambar ini sekali lagi (gara-gara kabel kamera tertinggal dan gambar baru tak boleh nak dimuatnaik...)

Duduk dalam bilik sendirian.  Muak menonton televisyen, baca
novel dan melayari internet, ambil kamera hala keluar tingkap.

Corak awan sentiasa berubah mengikut peredaran masa.
Maha Suci Allah yang menjadi dan menyajikan keindahan itu.

Langit yang terang dan awan yang cantik 'berenang'.

Awal pagi.  Sebelum suami 'berpura-pura sibuk' (nanti tulis sibuk,
takut ada yang mencebik dan muntah hijau pulak!), kami ke Dataran
Lang sebentar.  Sekadar untuk merakamkan gambar.

Puaslah suami kena arah oleh isterinya untuk merakamkan gambar ini!

Kalau rasa malu nak pergi buat pinjaman sendiri, bolehlah hantar
emas atau telefon bimbit anda untuk buat pijaman di sini!

37 ulasan:

  1. Kalau sekali imbas macam kakcik dan suami ada tanduk!! Patut pun suami kakcik kena arah nak ambil gambar ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mula-mula kakcik rakamkan gambar suami seolah2 burung tu duduk atas kepala dia. Kemudian kakcik minta suami pulak rakamkan gambar kakcik sedang angkat burung tu. :)

      Padam
  2. hihihi.. gambar kat dataran Lang tu macam tumbuh tanduk atas kepala pulak, hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya, kakcik nak gambarkan burung tu duduk atas kepala... tapi ramai yang nampak macam tumbuh tanduk! :)

      Padam
  3. haa!!
    suka gambar Akak kena tangkap Helang tu!!!

    BalasPadam
  4. gambar view yg sgt cantik..pose pun ngam2 dh mcm kepala bertanduk burung helang kekdahnya..hehe..

    BalasPadam
  5. Berbelas tahun rasanya tak ke langkawi...

    BalasPadam
  6. hehehehe...tersenyum sendiri melihat gambar kak cik

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum Kak Cik

    macam mana kalau burung tu bawa terbang si hubby.......he he

    BalasPadam
  8. as salam

    cantik pic nye akak..mesti henpon canggih ni:)

    BalasPadam
  9. Gambar semua cantik2. Suka gambar dgn helang tu ☺☺

    BalasPadam
  10. wah...kalau emas dan hp kita ble tolong buat pinjaman, senang la..tak payah nak malu2..kekeke

    BalasPadam
  11. suka tgk gambar yg ada burung helang tu.. kreatif je..
    biler la nak ke langkawi lagi ni..

    BalasPadam
  12. macam real jek helang di atas kepala..

    BalasPadam
  13. yang gambar husband kak cik tu betul2 mcm ada tanduk. hehe

    BalasPadam
  14. salam kak Cik, hahaha tanduk man and women tu menarikss lah bila nak pergi Langkawi tak tau nk bertanduk jugak heeee

    BalasPadam
  15. seronoknya kakcik pi dating ngan cik abg kat langkawi eh..panas ke hujan kat sana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa kakcik kat sana, cuaca sangat panas. Tapi sebaik tiba di lapangan terbang waktu nak balik, hujan turun dengan sangat lebat.

      Padam
  16. ada pinjaman macam tu ye. hihi

    cantik gambar kakcik yang 'menjunjung' helang tu

    BalasPadam
  17. wajah kakcik suami isteri nampak muda .tambah2 lagi berjalan tak bawa askar.

    BalasPadam
  18. saya sukakan gambar yang ala-ala bertanduk itu.... :)

    BalasPadam
  19. mak dengan ayah dah boleh terbang sama sama la sebab dah ada sayap atas kepala. heheheh~

    BalasPadam
  20. Merindui bumi langkawi... Huhu
    iklan pinjam wang.. lawak tul ...

    BalasPadam
  21. hahaha skali tengok macam bertanduk plak..cantik gambar, mak pegi honeymoon ke^_^

    BalasPadam
  22. ada org nama emas? ada yang bernama telefon bimbit?
    ahhaha

    BalasPadam
  23. cantiknya awan tu..... cerah.... dan cukup menenangkan hati..

    BalasPadam
  24. As salam Kak cik,

    Cantiknye gambar helang atas kepala tu... comel :)

    BalasPadam
  25. mcm mna percutian?

    kakchik,su minta maaf lambat sikit nak pos hadiah yer ;D

    BalasPadam
  26. hehee...kakcik junjung helang ataih kepale ke..?

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.