Kawan-kawan kakcik

Selasa, 4 Disember 2012

Bagi kakcik ianya mahal, apa pula pendapat anda?...

Ada cukai lagi. (s untuk small dan m untuk medium = saiz hidangan)
Air kelapa sampai RM6.00, nasi kosong RM2.00 sepinggan.

Inilah restorannya.

Bagaimanapun, disebabkan tak tahu nak beli makanan di mana
dan tak mahu mengganggu majlis orang, kakcik beli juga sebungkus
nasi goreng di restoran itu untuk dimakan di bilik hotel.  Harganya
RM6.00 dan seperti dalam gambar itulah yang kakcik dapat.

56 ulasan:

  1. salam kakcik..

    pada saya pun mahal kak..

    BalasPadam
  2. bagi dayah mahal kak..

    sbb cam kosong jer..

    BalasPadam
  3. Langkawi ke kakcik? Mahal lah kakcik bagi Aina. Nasi goreng cina Rm6?

    BalasPadam
  4. berapa org mkn tu, kak? kalau 5-6 org, ok kot. Biasa la kat langkawi kan. Kat pekan kuah ada tempat mkn yg biasa2 aje. dekat dgn masjid besar tu

    BalasPadam
  5. kalau sedap tak apa ! kalau mahal tapi tak sedap lagilah bengkak perasaan.

    BalasPadam
  6. cuti sekolah kak cik, biasalah. hotel pun naik 20%, sewa kenderaan pun naik, apalagi makanan. masa tu dia nak pulun. tu sebab org utara cam kami, p langkawi weekends sahaja..bg chance org luar mai cuti sek..

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum,
    Rasanya...mesti lagi KOSONG dr rupanya!

    BalasPadam
  8. Kalau sedap dan puas makan boleh la.. tapi kalau setakat biasa2 saja lagi terasa mahainya.. apa yg open2 tu kakcik?

    BalasPadam
  9. adeh..rasa macam nak bawak periuk belanga pegi melancong lain kali..

    BalasPadam
  10. makanan kat Langkawi mmg mahal kakcik..nama pun tempat tumpuan pelancong kan...

    BalasPadam
  11. Salam KC

    mama rasa mahal tu.Sedap tak nasi tu?

    BalasPadam
  12. mahal kakcik tapi cuti sekolah kan, biasalah tu amik kesempatan..

    BalasPadam
  13. nak pegi haji balik hari namanya ni. hahaha....

    BalasPadam
  14. Sedap ke tidak? kalau tak sedap, lagi terbakar hati..Ikut sedap dia org jer nak letak harga...

    BalasPadam
  15. salam kakcik,
    saya pun rasa mahal..beli roti sebungkus makan ngan sardin .... cukup kenyang ngan RM6 hehe

    BalasPadam
  16. Bkn mahal biasa ni...ni terlalu luar biasa mahal nyer....ada ke sup saiz M 28rgt..????
    Cekik darah....

    BalasPadam
  17. aah mahal bagi saya
    tapi kalau sedap .. ok ape
    tapi kalau saya sekali jelahh ekek ;)

    BalasPadam
  18. msa sy n family pg langkawi last year pun kena cekik gk mak...kat pekan kuah.tp lupa dah detail harga...semua skali dlm 300++

    BalasPadam
  19. Yup mhl kalau sedap x pa.. alah mbeli menang memakai kann .. .tp kalau mencekik darah baik cr alternatif lain .. pembeli kan ada Kuasa ..

    BalasPadam
  20. Mmg mhl Kakcik. Kat Langkawi tu, mmg kena pndi pilih tmpt makan. Sy sendiri fail crik tmpt mkn murah n sedap. Mmmm...

    BalasPadam
  21. sekali sekala boleh la...kerap sgt mau robek kocek...

    BalasPadam
  22. bg liya memang mahallah kakcik.. ^_~

    BalasPadam
  23. Balasan
    1. Wah... perumpamaan baru ke tu? 'mahal serupa nak beli bedil'... hehehe

      Padam
  24. Mahal gila!

    Sup apa kakcik makan sampai RM28 tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak silap kakcik, sup tomyam. Ada sotong kurita kot kat dalam tu! hehehe

      Padam
  25. RM2 untuk nasik sahaja memanglah mahal. Tapi langkawi memang makanannya mahal. Nak lagi mahal, tunggu time LIMA. Lagi melambung harga serba serbi......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa LIMA harga makanan pun kali 5, kot... :)

      Padam
  26. uih...mahal tu...nasi goreng cam tu sampai RM6...melampau tu...takde apa2 pun...biasa saya beli harga RM6 ada ayam seketul dan telur mata kerbau...puas hati...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak kata apa... 'kerna terpaksa...'

      Sebab itulah kakcik lebih suka beli makanan segera seperti KFC kalau kakcik ke luar daerah...

      Padam
  27. bg sy pun mahal kakcik...nasi putih smpai 2inggit mmg mahal lh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramai yang setuju, bahawa harga makanan itu memang mahal, kan?

      Padam
  28. Saya baru nak nak kata nasi goreng cm tu RM6! Dah di komen di atas....Tak patut, tak patut..

    BalasPadam
  29. mahal bebeno lah kakcik tak sanggup den kena bawa bekal ni gi langkawi hee

    BalasPadam
  30. deno pun rasa mahal kak.. hari tu deno pernah mkn satu kedai nasi putih separuh dan ikan sepotong kecik dgn kuah. tu je tapi kena RM5. mahal kan

    BalasPadam
  31. kalau anak2 sy dia kata nasi goreng bodoh je tu... tu pun RM6 jugak, memang lah mahal

    BalasPadam
  32. Mahal la, Kakcik. Saya pun belum habeh terkejut, student cerita sekeping roti canai kosong kat Genting Highland harga RM7.20 sen, errkkk!

    BalasPadam
    Balasan
    1. RM7.20 sekeping roti canai kosong??? Gila punya mahal! :(

      Padam
  33. uihhhh mahalnya kakcik...
    sedap tak? hihi

    adik ipar sy suka makan kat situ sebab tomyamnya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi kakcik, rasa makanannya biasa saja. Ada yang tak habis pun kami makan!

      Padam
  34. Mahal...tapi klu dagingnye mmg deer.....btl kot harga dia sebegitu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Daging lembu je. Kalau daging rusa, tak tahu lah kakcik berapa pulak harganya! ;-)

      Padam
  35. mahal bleh tahan harga2 makanan tuh, tapi kalau sedap kebabom, mungkin hati leh sedikit sejuk!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com