Kawan-kawan kakcik

Rabu, 19 September 2012

Makanan Melayu di Restoran Tomyam 3000, Kg. Baru...

Kakcik tak makan pun makanan dalam gambar di bawah, hanya buat 'khidmat masyarakat' tolong mempromosikan saja ...

Pintu Gerbang Restoran Tomyam 3000

Ketupat sotong

Ubi Rebus

Pengat Sukun

Bubur Pulut Hitam

Pengat Pisang

Bubur Kacang


Wanita bertudung putih itu ramah melayan kami.  Kakcik minta izin
darinya untuk merakam gambar tapi tak pula cakap nak siarkan di blog!

Yang tak tahannya bila makan di sini (dan di mana-mana gerai pun
dalam kawasan Kg Baru ini), selang beberapa minit bersilih ganti pemungut
derma, penjual barangan dan peminta sedekah akan datang dari meja ke meja.


21 ulasan:

  1. wah best nyer kat sini ye kakcik mcm2 ada!

    BalasPadam
  2. alahai terliur nengok segala mcm dessert tuh kakcik... paling teruja nengok pengat pisang, sbb kt umah dana, ada yg suke pengat pisang tp tak suke keledek, ada yg suke keledek tak suke pisang, mcm dana sume ok je hehehe...

    mmg lah kalu mkn kt mana2 pun ada peminta sedekah tu or yg jual tisu, kite jd tak selesa, kadang dh bg 1, ada lg yg dtg sampaikan kite dh mls nk mkn situ lg

    BalasPadam
  3. salam..ye la kan k.cik..terganggu betul dgn diorng tu. tak bagi dah kesia..kalau bagi kang diangkatnya geng..pengsan kita

    BalasPadam
  4. fenomena tetamu tak diundang tu memang ada di mana2 gerai di Malaysia ni..paling kesian tengok budak2 melayu yg kononnya dari sekolah pondok.masing2 buat muka seposen.

    BalasPadam
  5. aik..ketupat sotong tu mmg berkuah ye? xpnh mkn lg la...dgr2 je.

    BalasPadam
  6. ni mmg tempat feveret kami sekeluarga kakcik..
    selalunya dlm sebulan sekali ada ler singgah kat situ..

    tapi betullah.. ada jek peminta sedekah ler.. org jual2 le datang kat situ..

    tak senang gak dibuatnya...

    BalasPadam
  7. dekat dgn rmh sy ni..bolehlah try satu masa nnt bwk makayah dtg makan.

    BalasPadam
  8. Tak pernah plak gi makan kat sini.. tapi nampak cam menarik jer..

    Skrg nie mana2 pun mesti ada peminta sedekah terutama dekat tempat makan2.. iye laa rakyat m'sia kan pemurah.. tapi kdg2.. tuh tgk fizikal sihat walafiat tapi minta sedekah.. adess..

    BalasPadam
  9. Kak cik ketupat sotong tu buatkan Aina rasa nak terbang pi sana je...sedap...

    BalasPadam
  10. byk jg ye koleksi bubur dia...nmpk sedap :)

    BalasPadam
  11. dah mcm bulan puasa pulak kalau tengok bubur2 ni kakcik..

    BalasPadam
  12. ohhhh ketupatttt sotongggggggg
    lama x makan

    BalasPadam
  13. dh lamer xpergi kampung melayu...teringin juga nak buat ketupat sotong...blom berkesempatan lagi....

    BalasPadam
  14. Memasng agak terganggu kalau tengah2 menikmati hidangan ada yang dtg jual barangan atau minta derma/sedekah. Tapi, kalau tak dilayan kesian juga.

    BalasPadam
  15. ketupat sotong tu sedap gile...lamanya tak makan...

    BalasPadam
  16. xpenah rasa camne ketupat sotong tu.. mmg kak.. rimas kalau ramai sgt peminta sedekah ni. kami ni dkt restoran area umah ada je yg dtg pastu dtg org yg sama jek.

    BalasPadam
  17. menu semua best2.. ;)
    tapi yang tak best time datang kutip derma tu.. :(

    BalasPadam
  18. nampak macam happening...

    tapi dayah sekeluarga jarang sangat mkn2 kat area KL..

    malas nak ngadap jalan sesak..

    :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.