Kawan-kawan kakcik

Selasa, 10 Julai 2012

Jom kita jalan-jalan tengok pameran...

Kebetulan sewaktu kakcik dan suami menginap di Hotel Seri Malaysia, Alor Setar, ada acara sedang dijalankan di perkarangan Stadium Darul Aman. Jom kita tengok sebahagian kecil apa yang ada di sana...

Barisan kereta yang kakcik hanya mampu tengok tapi tidak berangan
untuk memilikinya kerana sedar akan setakat mana kemampuan diri.

Sebahagian lagi kereta milik 'mereka' yang kakcik pun tak tahu siapa.

Kereta ini mungkin tinggi nilainya kepada mereka yang tahu menilai.

Panjang betul bahagian depannya.  Kereta biasa pun kakcik gagal
memandu, apatah lagi kalau diberi kereta begini.

Kereta milik DYMM Sultan Kedah.  Jangan tinggalkan cap jari
di situ, bang!  Calar pulak nanti.

Tengok sajalah...

Macam-macam ada.

Persembahan kebudayaan pun ada. Kalau tiada, tak bolehkah?

Entah apa tujuan kakcik ambil gambar gerai JKR ini, tak tahulah.

Turut dihadiri oleh DYMM YDPA serta barisan pembesar-pembesar
negeri Kedah Darul Aman.


Dah penat berjalan, kita minum (makan) ABC dulu. :)

22 ulasan:

  1. Salam sejatera KC

    Bergemiralah di sana tu. Lama sgt saya tak ke sana.
    Di pesta floria pun ada acara mcm tu, apalah perlunya!

    BalasPadam
  2. Salam kakcik
    ...kereta tu tak berangan untuk dimiliki tapi mengidam.. sama makna tak perkataan tu...kakcik tentu lebih tau

    BalasPadam
  3. amboi abang bob.. tayang ABC tu..

    betul tu kan kak. kalau tak ada kebudayaan, tak boleh agaknya ye..

    BalasPadam
  4. salam akak. saya kalau tengok pameran kereta pun akan ambik masa untuk tilik sana-sini. nak pakai dah memang tak mampu kereta2 cam gitu. huhuhu

    BalasPadam
  5. Salam Kakcik,

    banyaknya pesat sekarang ni kan.

    BalasPadam
  6. aduhla... kete tuh mmg kite mampu tgk je kakcik, nk beli tu kalu di kumpul2 gaji kite keje bertahun2 pun tak tentu mampu... huhuhui

    apasal cik abg je yg beraksi, mana gambar kakcik nyer?

    BalasPadam
  7. saya x berapa minat kereta2 ni kakcik..
    tak kisah apa keretapun asal x meragam :-)

    BalasPadam
  8. lagi antik lagi berharga kak ye, eh eh hehehhe..

    kakcik nanti tukar link aju kat bloglist kakcik tu kepada

    http://ajumohit.com/feed

    sebab link lama tu update entry terkinilah kak, tq ye

    BalasPadam
  9. Hiburan itu dah macam sinonim sgt dgn tradisi kakcik. Kita tak nak tapi raaaamai yg suka.

    Suami kakcik tu nampak suka berselorohlah. Dlm gambar pun kakak boleh nampak hihi...

    BalasPadam
  10. tak pe..
    tinggalkan je chap jari kat situ..
    sebenier

    BalasPadam
  11. Askm kak cik,

    Kereta mewah2 saja. Mmg menarik utk dilihat. Malaysia dan hiburan mmg tak boleh dipisahkan ;)
    Dah lama tak makan ABC :)

    BalasPadam
  12. wah best tu, rugi tak pergi..

    BalasPadam
  13. Best betul jln2 Kakcik kat Alor Setar ni. Sy suke kete kaler ijau tu. Cool!

    BalasPadam
  14. kalau nak buat tarian kebudayaan tu bg budak-budak kecik sudahla kan..comel dan terhibur..kalau boh budak besaq nanti lain plak perasaangnya..huhu

    BalasPadam
  15. mewah mewah semua... smuanya tak mampu...mampu tgk mcm kakcik jgk...=P

    BalasPadam
  16. kereta antik tu juga yang orang suka tengok...cantik berkilat tu..

    BalasPadam
  17. ABC!!! yummm..

    nampak sangat lagi suka makan dari kereta..haha..

    BalasPadam
  18. kakcik tolong saya orderkan 3 biji keta tu, mana2 pun tak pe, kakcik ambik 1, 2 lagi tu hadiahkan pada juara qari n qariah....hehehehehe

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.