Kawan-kawan kakcik

Rabu, 11 Julai 2012

Istimewakah OKU?...

Pastinya tidak seistimewa VIP!

26 ulasan:

  1. sangat2 terkilan bilamana melihat orang yang normal & cukup sifat akal & fizikal namun tidak mahu menggunakan otak apabila mengambil kesempatan akan kemudahan yang telah disediakan kepada OKU. itu yang lebih teruk rasanya kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju dgn komen ni..encik zuhami pernah meletakkan signboard parking oku depan kereta yang paking kat paking oku...org dalam ereta tu kelip2 tengok cik mi..hambik..nampak sangat tak reti bahasa..

      Padam
  2. Saya pernah jumpa gambar tentang org ambil parking OKU yang bertulis "Stupidity is not disabilities".. Kalau tak faham bahasa juga, tak tahulah saya..

    BalasPadam
  3. sgt istimewa kakcik sbb org vip pun tak tentu dpt parking kt tmpt oku...
    zmn skrg ni ramai je yg selamba badak paking kt paking oku nih.... tanpa rasa segan silu

    BalasPadam
  4. kasihan pada OKU...jika kemudahan disediakan kepada mereka masih juga digunakan oleh mereka yang normal..biasa saya lihat juga yang cuba2 parking kat kawasan khas untuk OKU adalah mereka yang berkereta mewah..renungkanlah..

    BalasPadam
  5. tak pernah tengok parking untuk VIP...kalau parking unk oku selalu le.

    BalasPadam
  6. betul. kemudahan kat malaysia byk tak lengkap untuk OKU

    BalasPadam
  7. mmg geram kalau tgk yg sihat walafiat,dgn muka tak bersalah...guna kemudahan OKU...nak kata tak sekolah...kereta besar...pakaian kemas...

    BalasPadam
  8. spontan je mulut ni berkat #$%*@ kalau tengok org yg sihat sempurna sifat dok parking kat tempat oku.

    BalasPadam
  9. selalunya org yang cukup sempurna parking kat tempat OKU. Tu suami cakap otak dia yang tak betul...

    BalasPadam
  10. salam akak...parking oku memang sgt penting..memudahkan urusan mereka..setuju ngan pendapat kwn2 yg lain gak..kdg2 org yg sihat selamba parking kat tempat oku..kesian mereka

    BalasPadam
  11. byk yg kurang kat msia nie..

    VIP pnting kakcik..jgn memain :p hikhik..

    BalasPadam
  12. Pernah di minta cara baik oleh pengawal Tesco Nilai agar mengalih kereta den yang terparking di parking OKU.....tak perasan....ya ampun pak guard

    BalasPadam
  13. hehehe....betul tu kakcik...;)

    BalasPadam
  14. Selagi bergelar VIP sampai mati pun tempat kuburnya pun istimewa walaupun bawah sana kita tak tahu bergolaknya macam mana.

    BalasPadam
  15. istilah OKU pun dah tukar sekarang nie..dulu orang kurang upaya..sekarang 'orang kelainan upaya'.. semua tu nk bg nampak istimewanya orang OKU..
    tapi kalau ada yg nak berebut kelainan keistimewaan mereka tu memang tak patut..

    BalasPadam
  16. Masih jugak yg tidak OKU ni dgn muka selamba parking kat situ...dasarrr kannn....

    BalasPadam
  17. ada orang yang tak OKU tapi parking kat OKU sebab otak dia kureng...

    BalasPadam
  18. bila mati , semuanya sama kecuali amalan

    BalasPadam
  19. kalau yang bukan OKU pun paking kat situ..dia menrasa dirinya pun OKU jugak..

    BalasPadam
  20. kkdg VIP yg x brpa nak VIP pun rembat tempat parking OKU ni!

    BalasPadam
  21. diorg letak sebelah2 sbb sy selalu nmpk org naik kete besar2 ni yg selalu park kat petak oku

    BalasPadam
  22. kat opis makchaq ada lif VIP yg pagi2 sentiasa terbuka kat G, jadi big2 bos tak perlu tunggu lif...

    BalasPadam
  23. mereka sangat2 istimewa
    tapi kadang2 ada manusia yg tak OKU sesedap rasa guna kemudahan OKU....
    tak faham bahasa or tak ada hati perut ke hapa???!

    BalasPadam
  24. hmmm....ntah la...sepatutnya istimewa....

    BalasPadam
  25. sangat istimewa.... >_<

    kat shoping complex smua dah ada parking tuk oku.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com