Kawan-kawan kakcik

Khamis, 10 Mei 2012

Latihan menghadapi kebakaran di pejabat...

Semua gambar dirakam menggunakan telefon Nokia C3


Asap yang berkepul-kepul itu mengeluarkan bau seperti asap yang
digunakan untuk menyembur nyamuk. Sakit dada kakcik!


Masing-masing terpaksa menutup liang pernafasan!

Apinya tidak pula kelihatan.


Amboiiii... tak nampak cemas punnnn...


Anak-anak di Taska pun dibawa keluar sama.








'Mangsa' sedang diselamatkan dengan penuh lemah lembut.


Kenapalah mereka tak pilih kakcik jadi 'mangsa'.  Boleh merasa duduk kat atas tu.



Anggota yang di atas sana itu sedang menggunakan teropong untuk
memastikan tiada 'mangsa' yang masih terperangkap dalam bangunan.



Cuaca tersangat panas pada waktu ini.  Berpeluh segalanya.

Ambulans yang berulangalik membawa mangsa.

Anak-anak dah boleh pulang ke taska. Jalan baik-baik, ya.


Hitamnya asap.

Kakcik tengok dari jauh saja. Panas!

Ada yang tak tahan kena asap.

9 ulasan:

  1. mereka x pilih kakcik sebab takut kakcik gayat...fengsan betul2 susah nanti...hihi

    BalasPadam
  2. Woow bole tahan juga latihan kebakaran akak nie.. Bersungguh juge..

    BalasPadam
  3. Kehkeh ingatkan saya sorang ja teringin nak naik benda macam crane tu. Sure menarik snap gambaq dari dalam tu, haha! Eh benda serius saya dok buat gelak2 pulak..

    BalasPadam
  4. ni mcm main2 " rumah terbakar panggil bomba " :-)

    tak pe la kan sekali sekala..
    nak ingatkan staff bila terjadi betul.. boleh masing2 beringat kembali :)

    BalasPadam
  5. Kilang kami setingkat je lg la tak merasa nak naik kren bomba..

    Nampak meriah latihan kebakaran ni :)

    BalasPadam
  6. antara tugasan yang mengancam jiwa pekerja...

    BalasPadam
  7. Kakcik,

    Bagus latihan begini kerana jika perkara tak diingini berlaku tak adalah panik sangat.

    BalasPadam
  8. bagus latihan mcm ni...saling mengingati...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.