Kawan-kawan kakcik

Selasa, 8 Mei 2012

Jalan-jalan di waktu malam...

Bila keluar saja dari rumah pada waktu malam, automatik kepala
mendongak ke langit untuk melihat bulan.

Jalan punya jalan (berkereta sebenarnya), tahu-tahu sampai ke hadapan
Istana Negara yang baru.

Nampak tak perkataan 'daulat tuanku' dalam ejaan jawi itu?


Rukunegara (atau sebenarnya Rukun Negara?) yang kedua.

Yang ini bukan di waktu malam, tapi saja nak letak di sini. Mungkinkah
40 tahun lagi jika panjang umur, Adik akan berwajah seperti Ayahnya? :)

17 ulasan:

  1. Malam td bulan cantik... Subhanallah.... :D

    BalasPadam
  2. saya tak penah lagi lalu depan istana baru walau selalu pegi damansara height (yg dekat dgn jalan no 2 ke istana tu. :D)

    BalasPadam
  3. Muka Adik dah ada iras2 muka Ayahnya....ehmmm ada kemungkinan la kakcik

    BalasPadam
  4. salam kakcik..rajin betol kakcik jalan malam2..jalan2 cari makan ke kak..Untung Agong baru ni dapat duk Istana baru siap dibina plak tu..

    BalasPadam
  5. kakcik... smlm bulan penuh.. cantik sgt..:)

    BalasPadam
  6. hihi, dah dekat dengan opis saya tu kakcik. insya allah muka adik akan hensem macam ayah.

    BalasPadam
  7. rajin kakcik jalan2 ke istana....

    BalasPadam
  8. hihi..kalau genetiknya sama dgn ayahnya..mesti la sama..tp nmpk lebih ke muka mak =)

    BalasPadam
  9. jalan2 sambil hirup udara yg segar....

    mungkin la kot adik ikut muka ayah....hehehehe...

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum kakcik
    Lamanya tak singgah rumah kakcik...:)

    Saya pun suka jalan waktu malam..sejuk n tenang je..

    BalasPadam
  11. ramai yg berkata pasal bulan malam tadi.... tapi tak sempat nak tengok secara live lak. semoga bulan terus bersinar.... hihihihi

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum Kak Cik

    memang menawan bulan....

    BalasPadam
  13. sejak duk kl kalu tgk langit jarang nmpak bintang, rindu kalu balik kg dongak tgk langit msti nampak bintang banyak sgt... heheheh

    BalasPadam
  14. Terang lgkan bulan mlm tadi kakcik.....

    BalasPadam
  15. Istana negara dari luar nampak besar betul,
    kalau makchaq mungkin dari hujung ke hujung kena naik buggy kot...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.