Kawan-kawan kakcik

Isnin, 14 Mei 2012

Asal sesak, ada kemalangan... asal kemalangan, ada sesak...

Pagi semalam - cuaca agak mendung.

Ini baru betul tidur (tapi orangnya dah tiada) berlantikan simen
berbumbungkan jambatan.

Ruang iklan percuma!

Tarik nafasssss... hembusssss... Istighfar banyak-banyak ya.

Disebabkan jalan dah sesak, rakam sajalah mana yang sempat.
Nampak tak Genting Highland dalam bulatan merah tu?

Pantang ada kemalangan sedikit pun, kedua-dua hala jalan boleh jadi sesak teruk.

Mungkin kena beli motorsikal macam yang Along tunggang ni, kot!
(Motorsikal itu sebenarnya milik adik ipar kakcik.  Beli atas tangan
pun boleh buat kakcik 'demam tak kebah' dek harganya)

18 ulasan:

  1. salam kak cik... selalunye sesak org yg menonton jer tu... byk kali dah terkena....

    BalasPadam
  2. salam kakcik, betul tu, sebab org malaysia cukup suka nak tgk/sibuk sama kalau ada eksiden

    BalasPadam
  3. beshnya menunggang motor cam gini...tapi tu la ma...tgk harganya pun tersangatla besh...

    BalasPadam
  4. Qema paling risau kalau jalan sesak sebab ramai yang suka cilok2 terutama motor..mmg kena hati-hati.

    BalasPadam
  5. sesuai betul along naik motor tuh!

    BalasPadam
  6. kawasaki..!
    memang terbaik..menang membeli alah memakai...!

    BalasPadam
  7. ha... naik motor mmg best222

    BalasPadam
  8. Saya ke pejabat dari awal kawin dulu sampai la ni naik motor jer kak...Jalan Jem pun masih lah boleh bergerak....

    BalasPadam
  9. hehehehe... mmg kene try merempit ni kakcik... tp jgn la beli yg jenis superbike tu... mmg dh sama harga ngn kete... beli yg biasa2 je... tp time musim ujan la yg haru

    BalasPadam
  10. lagi satu asal hujan mesti jem....mmg berbaloi beli moto besau tu....tapi kalau jem sangkut gak...sbb body besau naa hehe

    BalasPadam
  11. saya dah takut nak naik motor kakcik!

    BalasPadam
  12. pagi tadi sya bersaing dengan van bawa jenazah,
    al fatihah untuk arwah

    kak cik, kalau jalan jem macma tu motor adalah penyelamat, tp kancil pun ok jugak sbb boleh menyelit nyelit ;p

    BalasPadam
  13. Driver kat Malaysia memang suka tolong tengok dan tolong sibuk..

    Kalau naik motor kapcai tak sesuai pulak dengan Along..moto ni baru nampak segak..

    BalasPadam
  14. selalunya macam tu lah kan kakcik? asal kereta perlahan je, jem lah. Padahal nak nengok je pun.

    BalasPadam
  15. Dek kerana jem banyak gambar yg kakcik snap ye... lagi pula hari pertama kerja lagilah jem mesti dahsyat...

    Along nampak macholah bawa motor ini..:)

    BalasPadam
  16. sabar je la..dugaan hidup di kota raya ye kak cik..

    BalasPadam
  17. sikap rakyat Malaysia yang prihatin bila nampak kemalangan secara automatik mesti nak slow kan kenderaan..

    BalasPadam
  18. tak boleh elak, kalau kemalangan mesti sesak. kita yang sesak nafas.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com